Машина, която печата по ръбовете на книгите от Komfi

1608
Машина, която печата по ръбовете на книгите от Komfi

Komfi, които са най-известни с машините си за топло ламиниране, представиха машина за печат на ръбовете на книги, базирана на UV мастиленоструйна технология.

imiJet BE70 печат по ръба на книгата

 

imiJet BE70, който вече е на пазара, е полуавтоматично решение, в което е интегриран компютър, който предлага ръководства и автодиагностика, както и лесна подготовка на поръчките. Процесът изисква един оператор и включва нанасяне на UV мастила или UV лак и по трите ръба на книгата. Подаването, обръщането и изваждането на книгата става ръчно.

Машината използва четири пиезоелектрически печатащи глави с опция за добавяне на още две. Възможен е печат с няколко преминавания през машината, до четири. Решението е подходящо и за персонализиран печат. imiJet BE70 може да отпечата до 300 ръба на книги в час с минималната разделителна способност от 360dpi. Максималният поддържан формат е 420x420x70mm, минималният 100x100x5mm.

Източник: komfieurope.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.