Машини за нанасяне на UV покрития за дигитален, офсетов и широкоформатен печат

1174
Машини за нанасяне на UV покрития за дигитален, офсетов и широкоформатен печат

Вижте кратко представяне на няколко машини UV лакиране, за нанасяне на текстури и сушилни на американската фирма TEC Lighting

Базираната в Бреа, Калифорния фирма TEC Lighting е световен лидер в проектирането, производството и разпространението на UV лампи, оборудване за сушене на отпечатани материали и специални източници на енергия. Фирмата има повече от 100 години комбиниран опит в технологията за UV фиксация и гъвкавият им подход към инженеринга, решаването на проблеми и разработването на процесите ги прави идеален партньор за вашите приложения за покрития и фиксация.

В допълнение към произвежданите собствени продукти, TEC Lighting е партньор с ключови доставчици за предоставяне на машини за UV покритие, лампи за медицински устройства, кино проектори, машини за експонация и други уникални осветителни тела.

Продуктовата линия на TEC Lighting включва различни серии машини за UV покрития и фиксация, които могат да бъдат ползвани както в линия, така и самостоятелно с различни печатни машини: офсет, дигитален печат, широко-форматен печат, сито и др.

 

XtraCoat MINI

Искате ли да се възползвате максимално от работното си пространство, без да се налага да жертвате производителността на професионална UV лакираща машина? TEC Lighting има точното решение за вас! XtraCoat MINI е проектиран за къси и средни тиражи. Той предлага фантастично покритие и в същото време е най-малката машина на пазара за UV покритие.

XtraCoat MINI е малка и компактна машина за UV покритие, но включва всички характеристики на по-големите модели, включително перисталтична флуидна помпа, инфрачервени лампи за разтичане и подобряване на адхезията и нож от неръждаема стомана, за да осигури възможност за двустранна работа. До три минути можете да настроите устройството и да започнете да правите зашеметяващи UV покрития. XtraCoat MINI е много по-евтиния заместител на различните ламинати и работи с офсетно и дигитално отпечатани листа и картони.

Mini-coater Mini-coater    

 • Компактен (под 1 м2)
 • 3 минути за настройка и почистване
 • Регулируем IR интензитет за разтичане и залепване
 • 3 ролков апликатор с нож
 • Лесно регулиране на пролуките на ролките
 • Усилени колела за мобилност
 • Затворен дизайн за намаляване на шума в офис среда
 • За офсетов и дигитален печат (Xerox, Ricoh, Konica Minolta, Canon, HP, OCE, Screen, Xante и др)
 • Захранване: 208-220 V /  50Hz  / 25 А
 • Формат: 35 см ширина и произволна дължина
 • Тегло на хартията: 450 гр/м2  
 • Размери: 102 x 81 см

 

TrueCoat

TrueCoat
TruCoat UV Coater е машина с уникална технология за покритие. Тя може да увеличи маржа на печалбата ви, като предложи уникална персонализация на продуктите ви и  да разнообрази приложенията им. Проектиран е така, че да предложи най-доброто от гледна точка на производителност и удобство при работа. Технологията TruCoat може да осигури на вашия бизнес най-високото възможно UV покритиe.

Част от удобствата, които предоставя машината са интуитивен сензорен екран, инфрачервени лампи с променлива интензивност и бързо подменящи се ролки, което отнема само 5 минути. Системата TruCoat е най-доброто решение за покритие, което ще ви помогне да станете лидер в бранша.

 • Нанасяне на гланцови, сатенирани или матови покрития
 • Покриване на тонерен, офсетов или мастиленоструен печат с лекота
 • Бързо сменяеми текстурирани ролки за редица ефекти
 • Скорости до 4000 листа/час
 • Високопроизводителни подаващи устройства и стекове
 • От стартирането на машината до готовото покритието за по-малко от 5 минути
 • По-малко от 10 минути, за да превключвате между различни видове покрития
 • Без летливи органични съединения (VOC) в UV покритията и течността за промиване
 • Документите с UV покритие са 100% рециклируеми
 • Себестойност по-малко ½ цент за лист
 • Модерен / компактен дизайн
 • Стоманени конструкции
 • Система за подаване с 3 ролки с дизайн за бързо сменяема ролка
 • Нож от неръждаема стомана

 

MegaCoatXL

MegaCoat
Имате ли големи печатни материали, които се нуждаят от UV покритие? Не търсете повече  – MegaCoatXL е вашата машина. От плакати до персонализирани рекламни дисплеи, MegaCoatXL на TEC Lighting предлага професионално UV решение, което позволява прецизно покритие на медии с ширина до 160 см.

 1. Ширина 160 см
 2. Скорост на обработка до 70 листа/час
 3. Индикатор за готовност на UV процеса
 4. Цифров контрол на скоростта осигурява повторяемост
 5. Усъвършенстваният дизайн на уредите за фиксация се отличава с параболичен рефлектор
 6. Системата от ножове предотвратява прехвърлянето на покритието към гърба на отпечатъците
 7. Процепа се настройва до 3,8 см и позволява покритие на субстрати с дебелина до 3 см
 8. UV щит
 9. Перисталтична помпа
 10. Предлагат се персонализирани подаващи и отвеждащи устройства
 11. Модулни станции, проектирани подаващи / поемащи ролки
 12. Подходящ за различни технологии и марки: Офсет, дигитален печат, мастиленоструен печат Mutoh, Mimaki, OCE, HP, Epson, Gandi, Canon, и всяка inkjet технология (UV-curable – roll & flatbed) Solvent , Eco-solvent, Latex

 

TexturedRollers

 

TexturedRollers
TEC Lighting предлагат различни текстурирани валове, които се сменят лесно само за няколко минути и позволяват вашите отпечатъци да имат уникални текстури с ефект на лен, камък, дърво, канава и др.
Валовете се предлагат за моделите между с ширина 40, 53 и 76 см

 

Supreme Series на TEC Lighting

Dryer
Конвейерните системи Supreme Series на TEC Lighting предлагат висока производителност. Компанията проектира всяка система спрямо специфичните изисквания на клиента. Supreme Series са оборудвани със модул за охлаждане със затворен контур с вертикален и хоризонтален въздушен поток. Вертикалният въздушен поток действа и като задържане на вакуума за по-леки тежести и излишни отработени газове. Здравия покривен конвейер е облицован с тефлоново покритие от фибростъкло, за да третира много различни видове субстрати при променливи скорости до 8000 листа на час.

Източник на информацията: www.adcom.bg

Адком
гр. София
1408
Ул. „Майор Първан Тошев“ № 18-20
Тел.: 02/ 81 81 081
Тел.: 02/ 958 61 35
www.adcom.bg

Профил на Адком в каталога Полиграфия Инфо.

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.