Междинен формат машини ще представи Sakurai на drupa 2012

2741

Японската компания Sakurai Graphic Systems ще покаже в Дюселдорф сериите си от напълно автоматизирани офсетови и ситопечатни машини. Отличителна особенност на машините на Сакурай е форматът за печат – между половин и цял формат.

Sakurai на drupa 2012
/На снимката ситопечатната MS-80SD Maestro/

Основни експонати на drupa 2012 ще са новата 5-цветна офсетова листова машина 580SDC (60х80 см) с модул за лакиране, ситопечатната MS-80SD Maestro (80х55 см, 2000 удара в час) с оригинална оптическа система за подготовка, а също и свръхточната ситопечатна машина MS-102AII (75х105 см, до 4000 удара в час). По време на представянето на drupa 2012 ситопечатните машини Sakurai ще работят в една линия със сушилните на компанията Natgraph.

Серията листови офсетови машини 80SD ще бъде представена в 4-6-цветни модификации. Като опции може към тях да бъде поръчани лакираща секция и обръщач. Максималната скорост на печат на тези машини — 15 000 удара в час.
Отличителни особенности на тези машини са цилиндрите с двоен диаметър, системата за смяна на форми, предварителната настройка на самоподавача на хартия, на системите за извеждане и приемане на отпечатаната хартия, на системата за натиск, програмираното измиване на офсетовите и мастилени валци, CIP 3/4 с подръжка на JDF, системата Quick Standby System с функции за предварителна настройка на цветовите профили и др.

По материали на www.sakurai-gs.co.jp
Написа инж. Васил Станев

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.