Метални ефекти от Xeikon и Color-Logic

2062
Метални ефекти от Xeikon и Color-Logic

Color-Logic сертифицира технологията на Xeikon X-800 DFE. Това дава на потребителите на печатните си системи Xeikon 3000 възможност да възпроизвеждат нови цветове при печат върху метално фолио.

Метални ефекти от Xeikon и Color-Logic

 

Color-Logic сертифицираха контролера Xeikon X-800 DFE за употреба с файлове от софтуера им за възпроизвеждане на метални цветове.  Това означава, че потребителите на машините от сериите  Xeikon 3000 ще имат възможност да печатат широка гама цветове върху метални фолиа и подобни материали.

Това ще позволи на печатниците да възпроизвеждат 250 нови цвята върху метални фолиа и ще им даде „практически неограничени възможности за създаване на декоративни ефекти“ като използват машините от сериите Xeikon 3000 заедно със софтуера на Color-Logic.

Директорът на маркетинга и продажбите на Color-Logic Mark Geeves каза: „Тъй като марките имат нужда от много различни продукти и опаковки, за да отговорят на изискванията на световните пазари, дигиталните печатни решения на Xeikon им позволяват да се отличат от конкурентите си на рафтовете.“

Източник: labelsandlabeling.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.