Микрокапсули, ароматни лакове и приложенията им

2719
Микрокапсули, ароматни лакове и приложенията им
Spread the love

Полихром Сервиз предлага над 100 вида микрокапсулирани аромати, които могат да се добавят върху лакове, водни, солвентни и UV мастила, текстил и хартии, и др., както и възможност за капсулиране на аромати по желание на клиента.

 

ароматни лакове

Микрокапсулиране
Технологията микрокапсулиране,  позволява всички мастноразтворими активни съставки в да бъдат затворени в капсула и така да се предпазят от външни агенти. Всеки едни аромат може да бъде капсулиран.
Предлаганите микрокапсули се измерват между 1 и 10 µm. Те се доставят във воден сироп или на прах.

Характеристики на микрокапсулите:

  • Защитени са от външното влияние;
  • Минимизирани са загубите по време на апликация:
  • Увеличен е живота и освобождаването на активните съставки;
  • Могат да бъдат капсулирани аромати и съставки като VITAMIN E, ALOE, GINSENG, ACEROLA, CAFFEINE, ANTIBACTERIAL, ANTI MOSQUITO AND DEODORIZING AGENTS.

Приложения на микрокапсулите:

В полиграфията: Могат да се добавят към всички видове мастила водни, солвентни, UV , пластизол. Приложими при флексопечат, ситопечат, ротогавюра (дълбок печат), офсетов печат.

„Интелигенти“ платове:
Микрокапсулите са по-малки от 10 µm и имат отлична термоустойчивост над 300о С, за това са подходящи за специални приложения като: проникването им в тъкани, прежди, платове по време на дообработката, пръскане и индустриално пране. Могат да бъдат капсулирани аромати и съставки като VITAMIN E, ALOE, GINSENG, ACEROLA, CAFFEINE, ANTIBACTERIAL, ANTI MOSQUITO AND DEODORIZING AGENTS.

Хартиена индустрия: Хартиената  индустрия проявява значителен интерес към технологията за микрокапсулиране за производство на ароматизирани хартии за тедрадки, дневници, тоалетна хартия, хартия за опаковане на подаръци и т.н. За разлика от аромата в свободно състояние, който се изпарява за кратко (както по време на производството на хартията и по време на опаковане и съхранение в склад), микрокапсулирането позволява използването на по-малки количества , като се запазва аромата, както по време на производството, така и по време на работа и съхранение. Това е възможно, благодарение на микрокапсулите, които  действат като малки контейнери, предпазвайки аромата от изпаряване по време на различните етапи на производство. Най-общо, ароматизирани микрокапсули се поставят по време на етапа, известен като „размер преса“, като се има предвид, че те се смесват перфектно с водата.
Количеството  микрокапсулирани аромати се определя на базата на желания интензитет.

Производство на омекотители: Най-новото поколение омекотители използва микрокапсулирането, за да увеличат продължителността на ароматите, които се намират в омекотителя за тъкани.
Микрокапсулите могат да издържат на високите температури, срещани в пералната машина, както и на натоварването на по време на центрофугирането и изсушаването. Когато по-късно облеклото, обработено с „микрокапсулиран“ омекотител, се изглажда, микрокапсулите, в резултат на механичната сила, упражнявана при гладенето, освобождават част от съдържанието си, като  допълнително ароматизират дрехата. Докато третираното облекло се използва, ще настъпят други спуквания на капсулите, като дрехата се запазва  ароматизирана в продължение на дни, а не само за един ден, както често се случва при обикновените омекотители. По-нататъшното използване на „микрокапсулиран“ омекотяващ агент само ще увеличи ефективността на парфюма, тъй като разрушаването на всички микрокапсули, съдържащи се в плата, е практически невъзможно при нормални условия.

ароматни лакове

Ароматни лакове (ароматизирани лакове)
Ароматизираните лакове за надпечатване са: на водна основа, солвентни, акрилни, винил и UV. Подходящи са за печат върху: хартия, картон, пластмаса, метал, плат и др. Предлаганата гама е повече от 100 вида аромати.
Нанасянето може да стане чрез флексопечат, ситопечат , лакиране, офсетов печат, ротогравюра и др.

Предлаганите от нас ароматизирани лакове са прозрачни, налични в десетки аромати, а така също   могат да се персонализират с вашите аромати или с тези на вашите клиенти.
Използвайки системата „ласки и миризма“, освобождаването на аромата е гарантирано дори и месеци след приложението им. Това ще ви позволи да ароматизирате етикети, опаковъчна хартия за подаръци, калъфи, брошури, вложки, тениски, подложки за мишки, чанти и други.

Приложения на ароматните лакове:
Ароматизирани ризи, ароматизирани тетрадки и книги, календари, персонализирани опаковки, ароматизирани пазарски чанти, подаръчни карти, тоалетна хартия, тъканна хартия, картички за покани, карти за посрещане, поздравителни картички, брошури за продукти, калъфи, приспособления, рекламни листовки и брошури, аромати за омекотяване с дълъг живот, ароматизирани кредитни карти, тестови ленти за аромати, пакети, които възпроизвеждат отвън аромата, открит отвътре и още много други.

Полихром Сервиз предлага:

  • над 100 вида микрокапуслирани аромата
  • готови ароматизирани лакове и мастила
  • капсулиране на аромати по желание на клиента

Вижте част от списъка с предлаганите аромати: PINEAPPLE-APRICOT-WATERMELON-ORANGE- COCONUT PALM-CHERRY-PEACH-STRAWBERRY-LEMONGRAPE FRUIT-GREEN APPLE- BANANA-EUCALYPTOL- MINT-PINE-MENTHOL PINE- WOOD –COCONUT OIL (MONOI OIL )-LEATHER- ORANGE CINNAMON- -TOBACCO PIPE –INCENSE- RUBBER SCENT- SEA BREEZE-CITRONELLA- WHITE MUSK – TALC – MARSEILLE’S SOAP-COFFEE-CHOCOLATE-CINNAMONGREEN TEA-MUSHROOM-GARLIC-VANILLA-GINGER BREADSHERRY-CAMOMILE-SAFFRON-BASIL-MARJORAM-PARSLEYROSEMARY-LAUREL-LIME-PIZZA…
FLOWERS: FLOWER POT – ROSE – CYCLAMEN –ORCHID- CUT GRASS – GARDENIA –PEONY –ORANGE BLOSSOM –JASMIN – LAVENDER –LIME TREE – VIOLET-LILY OF THE VALLEY..
BAD ODOURS: STABLE-GARLIC-TARRING-ROTTEN EGG-SMELLY FEET- CHEESE-

За повече информация: Полихром Сервиз ЕООД
Дистрибутор на мастила за флексо, офсетов, сито и тампонен печат, емулсии, почистващи химикали за анилилоксови валове, анилоксови валове и ръкави, ремонт регенерация на валове, ракелни ножове. Машини и оборудване за текстилен и графичен сито печат, пред печат и много други машини, приспособления и съпътстващи инструменти.

гр. София
кв. Люлин 7, ул. 387, № 2
Тел.: 0882/ 098 762
Тел.: 0899/ 133 211
Тел.: 0882/ 820 619
Тел.: 02/ 426 26 51
e-mail: sales@polychrome.info
web: www.polychrome.info
Профил на Полихром Сервиз в каталога Полиграфия Инфо.

Биографична информация