Мини мобилен принтер-робот

3136
Мини мобилен принтер-робот
Spread the love

Израелския екип от ZUtA Labs стартира Kickstarter кампания за набиране на средства за производството на първия в света принтер-робот Mini Mobile Robotic Printer.

Всичко днес е мобилно. Благодарение на нашите смартфони, таблети и лаптопи, можем да напуснем нашия офис и въпреки това да сме напълно свързани и да работим в движение. Е, почти … Има едно устройство, което като че ли беше изпуснало „влака на мобилната революция“ – Принтерът. Можете да видите студенти, адвокати или предприемачи да работят ефективно извън домовете или офисите си, но след това изведнъж се мъчат да намерят място, за да принтират. Виждането на израелската компания е да промени това. Те са създали мобилен принтер, който е лесен и приятен за работа, може да бъде взет навсякъде, разпечатва от всяко устройство (лаптоп, таблет, смартфон) върху всеки размер страница.

Днешните принтери, по същество са една печатаща глава, която се движи наляво и надясно върху движещо се парче хартия. Младият екип си е задал въпроса, защо да не се отърве от цялото устройство и просто да постави печатащата глава на набор от малки колела и главата да минава през хартията. По този начин, те дават възможност на принтера, наистина да бъде възможно най-малък.

 

inline_12_/images/2014/04/01_15_04_2014_b3i0.JPG

Как работи

Принтерът се активира чрез плъзгане на капаче в долната част на принтера, което разкрива мастиленоструйната глава. USB-връзката за зареждане на батерията също се намира отдолу. С мастилото могат да се отпечатат над 1000 страници, а батерията трае над един час при пълно зареждане. Първата версия ще печата монохромно. Принтерът се основава на система с ролкови колела, което позволява той да се обръща и движи точно във всяка посока. Дизайнът му е разбираем и помага на потребителя да го постави правилно в горната част на страницата и да гарантира точен резултат. Тази версия на принтера не включва стабилизиращи сензори. Принтерът се предлага в два цвята – черен и бял и ще бъде направен от поликарбонат.

 

inline_581_/images/2014/04/c2daef9294d216d06af729a4c0bd175d_large_51go.png

Какво включва

– Физически размери и тегло: 10 см височина и 11,5 см в диаметър и ще тежи около 300 грама.
– Материали: покритие, направено от поликарбонат
– Размери на медиите: всички стандартни размери
– Скорост на печат: 1,2 страници в минута (изчислено в съответствие със спецификациите на прототипа).
– Качество на печат: в момента прототипът може да достигне до 96×192 dpi, крайният продукт ще има по-висока резолюция.
– Мастило: една черна касета.
– Технология на свързване: безжично.
– Интерфейс: Bluetooth, Bluetooth BPP.
– Връзки: 1 x Micro USB.
– Вид на батерията: Lithium Polymer.
– Издръжливост на батерията (до): 1 час.
– Време за зареждане: 3 часа.
– Поддържани операционни системи: Android, IOS, Linux, OSX, Windows.
– За ранни поръчки цената е 180 USD.

 

inline_263_/images/2014/04/91de1d8535ee1c7afdc4b83191fd34d9_large_jbo4.jpg

Начинът на използване на принтера е прост. Потребителят го поставя в горния ляв ъгъл на листа (размерът на хартията е избран при изпращането на файла за печат) , а след това принтерът прави всичко сам . Ако документът е от няколко страници, принтерът спира в края на първата страница и чака , докато потребителят не го постави в горния ъгъл на следващата страница. След това трябва само да кликне върху бутона вътре в приложението и печатът продължава .

Проектът бе пуснат в портала Kickstarter на 10 април и за половин ден събра почти 60% от заявената цел от 400000 USD.

Източник: www.kickstarter.com
Преведе: Мария Шабанска

Биографична информация