МИХАЕЛ ХУБЕР БЪЛГАРИЯ и Перлените ефекти в офсетовия печат.

3850
МИХАЕЛ ХУБЕР БЪЛГАРИЯ и Перлените ефекти в офсетовия печат.

Перлените пигменти се използват в офсетовия печат да симулират металически повърхности. Перленият ефект се основава на феномените, познати ни от природата.

Описание на системата:
Чрез нанасяне на супер тънък слой мастило на даден субстрат, на повърхността се получава блещукащо или сияйно с цветовете на дъгата явление. Светлината е пречупена, отразява се и се разпръсва по краищата на слоевете на тези малки пигментиращи частици. Наслагването на отразените лъчи дава в резултат сменящ се калейдоскоп от цветове.
Зрителят възприема различна оптична представа за повърхността, в зависимост от ъгъла на наклон на светлината.
Когато печатарят е готов да импровизира с перлен лак, то значи, че е добре оборудван за да произвежда опаковки, които имат забележителни нови ефекти.
За това приложение са налице доста продукти. Перленият ефект варира от матиран сатен до блещукащ завършек, в зависимост от големината на пигментиращите частички.

Инструкции за прилагане
Мастилата са готови за нанасяне. Вискозитета на мастилото може да се повиши, ако бъде съхранявано за по-дълъг период.
Поради тяхната присъща висока маса, перлените пигменти в мастилото имат тенденция да се утаяват. Ето защо преди употреба трябва задължително да разбъркате много добре мастилото.

Приложение
Перлените мастила предлагат специални възможности за креативен дизайн на печатарската дейност. Подобни мастила са широко използвани за високо – качествени брошури , етикети и опаковки.
До днешна дата, подобни пигменти са използвани най-вече в рото гравюр, флексо и сито печата. Благодарение на новите процеси за произвеждане на мастила, сега те могат да бъдат използвани и в офсетовия печат като нанасянето им става съвсем просто през мастилните секции..
Ефектите, които могат да се постигнат с перлени мастила са много. Те варират и зависят от пигмента. Изключителни ефекти могат да се постигнат с различно разделяне на пигментите. Тези ефекти зависят например от размера на частиците на използвания пигмент. Колкото е по – гладка повърхността на наслагването, толкова по-добре пигментите могат да развият своите характеристики.

Налични цветове
Цвят номер
Pearlescent litholilac 21 41 80
Pearlescent lithowhite 21 83 95
Pearlescent lithoblue 22 14 46
Pearlescent lithobronze 22 42 06
Pearlescent lithoyellow 22 42 07
Pearlescent lithogred 22 42 26
Pearlescent lithogreen 22 42 26
Pearlescent lithogold 22 42 39
Pearlescent Bl Flair 66 A 22 42 39
Pearlescent lithogreengold 22 81 32

По желание може да се сдобиете с Colour card MK 38 (цветна карта за мостри) с 10 цвята на разположение.
Ако се изисква за процеса на работа, по всяко време могат да бъдат разработени и различни други нюанси на цветове за различни печатни приложения. МИХАЕЛ ХУБЕР БЪЛГАРИЯ ЕООД има собствена смесителна станция за смесване на офсетови мастила по Пантон, по HKS, перлен ефект и по Ваша мостра, като изработването на Вашата поръчка става в същия ден или в най-кратки срокове!

Обработване
Пигментите за перлен ефект достигат до 25 µм като размер и могат да се използват в конвенционалния офсетов печат.
По-големите пигменти не могат оптимално да бъдат пренесени в маситилната секция, затова някой изпозлват специални системи за лакиране. При офсетовият печат на мастилата с перлен ефект се препоръчва използване на специално гумено платно, което да намалява ефекта от остри наслагвания на пигментите по самите платна. Подобно гумено платно се изисква не само за мастилната секция, в която се печата с мастилото с перлен ефект. Когато се печатат образи с полу-нюанс, растерът не трябва да бъде по-фин от 34 l/cm. В противен случай може да се появи проблем с трансфера на мастилото от плаката. В зависимост от типа преса що се отнася до нагласяне на мастилото и мастилната секция, работата по обикновения стандарт се е оказала с предимства.

Когато използвате мастилата Pearlescent в мастилената секция за пръв път, ние ви съветваме да се обърнете към нашите приложни специалисти от Хубер България .

Ще сме доволни, ако има възможност да ви посъветваме за по-нататъшно приложение на мастилата с перлен ефект, както и да ви дадем яснота за други технически възможности.

Разфасовки
1.0 кг вакуумно запечатан контейнер
2.5 кг вакуумно запечатан контейнер

На адрес: Хубер България можете да намерите адреси за контакти и допълнителна информация
Тази техническа информация отразява сегашната ни осведоменост. Тя е създадена да консултира и информира. Не носим отговорност за правота. Модификации могат да се правят в полза да технически подобрения

Интернет портал за печатни технологии.