Мострен брандинг – един по-различен поглед

1596
Spread the love

Креативни решения създават съвременния облик на брандинга

Колко често си задавате въпроса как е най-добре да представите своя продукт? Дали да отпечатате рекламни брошури, където да обясните подробно преимуществата на своите изделия? Или може би да напишете статия в някое специализирано издание? Естествено мога да продължа с примерите до безкрайност, но все пак да не забравяме старата максима : „око да види – ръка да пипне”. Да, клиента винаги подхожда скептично към нови продукти. Повечето клиенти са свикнали да използват едни и същи продукти с години. За съжаление това е самата истина – трудно бихте могли да убедите клиента да изпробва нещо ново. Особено ако не може да опита пробно даден продукт, това се оказва мисия невъзможна.

Много от клиентите ви предполагам са се съветвали по какъв начин да представят своите продукти. Особено когато стигнете до решението, че клиента иска да изпробва. И ето, след взетото решение вече сте си направили мостри и идва отново въпроса – а сега как ще ги изпратим до клиента? Лесна на пръв поглед задача –ще ги вложите в някое издание с голям тираж и читатели. Добре, но запитвали ли сте се как да закрепите тези мостри за да не изпаднат и най-вече да стигнат невредими до клиентите ви?

През годините полиграфическата индустрия използваше какви ли не способи – опаковане на списанията в пликове, опаковане чрез термосвиваеми опаковки. Е да, но ако самото издание няма практика да се опакова, тогава вие трябва да платите този допълнителен разход за целия тираж.  Да се опакова голям тираж с термо-опаковка не излиза никак евтино, особено ако отчетете и забавянето, тъй като скоростта на опаковане все пак е ограничена. А какво ли ще направите ако искате освен мострата да имате допълнително рекламно присъствие на дадена страница или корица , а искате мострата да е на това точно определено място и да не се размества? На пръв поглед лесна задача – та нали съществуват пистолетите за топло лепене. А всъщност задавали ли сте си въпроса колко много време ще ви отнеме този процес? Знаете ли, че залепването не винаги е качествено – ако не сте задали правилна температурата тогава със сигурност ще срещнете редица проблеми. Повярвайте, това е толкова досадно – особено ако се касае за прозрачни мостри и лепилото под тях не е напълно прозрачно а жълтее и точката се е разтекла.

Друг проблем е, че много често вие разполагате с различни мостри и се налага да се правят опити по настройка на дебелината на лепилото и на неговата якост, за да сте сигурни, че мострата ви няма да изпадне, особено ако тя е с по-големи размери или е по-тежка. А и клиентите си искат мострата невредима, а не откъсната с твърд слой лепило, мастило и хартия. Едва ли някои издател на луксозно издание би се съгласил мострите ви да повредят страниците на изданието, над което се  е трудил цял месец.

Почти се отказахте от идеята за мострите? Не, не бързайте. Сега ще ви споделя няколко начина да решите този проблем.

Целият текст на статията можете да прочетете тук.

Биографична информация