Мюлер Мартини на Hunkeler Inovationdays 2019 – успешна сделка

1046
Мюлер Мартини на Hunkeler Inovationdays 2019 – успешна сделка

Немската печатница Schätzl Druck & Medien GmbH & Co. KG инвестира в решението за производство на книжни блокове за твърда подвързия, представено от Muller Martini на Hunkeler Innovationdays в Люцерн.

От ляво на дясно: Hans Leuenberger (Muller Martini), Michael Uhl, Ulrich Schätzl, Peter Stein (Muller Martini) и Bruno Müller (CEO Müller Martini) по време на изложението Hunkeler Innovationdays в Люцерн.

 

Конфигурацията се състои се от подавачи за форзац, машина за лепилно скрепване Vareo и тристранен нож InfiniTrim. Оборудването, което се управлява от система за контрол на работните процеси, наречена Connex, ще бъде допълнено в онлайн печатницата от Muller Martini Diamant MC Digital Вookline и  машината за корици Kolbus DA 270.

 

Вижте какво представи Muller Martini по време на Hunkeler Innovationdays 2019

 

 
Schätzl отпечатва продукцията си изцяло дигитално от 2015 г., като 100% от продуктите й се поръчват чрез онлайн заявки, а 75% от продуктите са произведени в един единствен екземпляр. Освен сватбени и поздравителни картички, завършени с фолио или лак, компанията е специализирана във производството на фотоалбуми и персонализирани детски книги в сегментите на меката и твърда корица. Schätzl произвежда около 95% от обема на продукцията си за онлайн клиенти по целия свят. Понастоящем семейният бизнес, основан през 1981 г., в който работят 100 души, използва за тази цел няколко системи с по-ниска степен на автоматизация. „След като основният ни фокус е върху напълно автоматизирани процеси,  ние се нуждаем от променящ се и автоматизиран капацитет поради сезонните колебания, особено по времето на коледната търговия, затова потърсихме ново решение“, казва генералният директор Ulrich Schätzl.

 

Michael Uhl (ръководител на администрацията) описва системата VBA / Vareo / InfiniTrim като „точно това, от което се нуждаем.“ – „Това е хибридна система за меки и твърди корици, осигуряваща автоматична обработка на колите, работа с различни размери на продуктите, която намалява ръчните интервенции – както е описано от Мюлер Мартини в тяхната стратегия наречена 4.0. „

Новата система, която ще бъде пусната в експлоатация през лятото, се управлява от  системата за следене на работния процес Connex. „Това е дори по-важно за мен, отколкото отделните машини, тъй като Connex е в основата на нашето мрежово производство, което е абсолютно необходимо“, казва Ulrich Schätzl. „Тя се вписва отлично в нашата стратегия „Schätzl 4.0”.

 

 
Споразумението за закупуване на новите системи – които ще бъдат първите машини на Muller Martini в 38-годишната история на Schätzl – бе подписано по време на изложението Hunkeler Innovationdays в Люцерн, където Muller Martini първи направи световната премиера.

 

Преди това подавачите на форзац се използваха само при класовете с висока производителност. Сега, обаче, Muller Martini дава възможност да се произвеждат книжни блокове инлайн с форзац също и в ултра-къси тиражи. Тази нова конфигурация на машината, разработена в съответствие с философията на Muller Martini Finishing 4.0, осигурява на биндерите основното предимство, че може да произвежда ултра-къси тиражи от дори едно копие за една поръчка, много по-икономично, не само с меки корици, но и с твърда подвързия.

 

hunkeler2_kdih

Досега производството на книга в единичен екземпляр често включваше много ръчна работа, дължаща се на различните производствени стъпки, като залепването на форзаца за предната и задната част на тялото беше проблем. Новото решение на Muller Martini означава, че целият процес за подготовка на блоковете за твърди корици е напълно автоматизиран. Готовите книжни блокове могат да бъдат обработени като книги със заоблен или прав гръб направо след InfiniTrim, като се използва линията за скачване с твърдите корици – Schätzl ще използва Diamant MC Digital за тази цел.

 

 

Източник: Дишков Трейдинг 

 

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.