Награди InterTech™ Technology Awards 2012

2045
Spread the love

Kodak, Xeikon, Esko и др. спечелиха награди от InterTech™ Technology Award 2012. Наградите се раздават от американската фондация PIA/GATF за технологии със значителен принос върху развитието на графичните изкуства и свързаните с тях технологии.

Инициативата е от 1978 година и над 80% от наградените технологии до сега се реализират успешно на пазара.

За 2012 година наградените технологии са 12. Ето някои от тях:
– Kodak NexPress Red Fluorescing Solution, Eastman Kodak Company
Флуоресциращото червено сухо мастило се използва в петата печатна секция на дигиталните машини NexPress. Мастилото е невидимо с просто око, но при осветяване с ултравиолетови лъчи, то флуоресцира в червен цвят. Използва се за защитени документи, опаковки, пликове, албуми и книги.

inline_745_https://printguide.info/images/techawards/kodak.jpg

– X-800 VariLane Technology
Иновативният софтуер на Xeikon оптимизира печата на опаковки и по този начин повишава печалбата на печатниците. Софтуерът позволява да се печатат едновременно тиражи на етикети в различни размери, което намалява времето за подготовка и разходите.
inline_832_https://printguide.info/images/techawards/xeikon.jpg

i-cut Suite, Esko
i-Cut Suite е най-добрата колекция софтуер за автоматизация на работния поток, насочена към потребителите на голямо-форматно дигитални принтери и / или цифрови довършителни системи. Клиентите ще се насладят на предимствата на оптимизирания печат на форми, на баланса при дизайни с нестандартни форми, в следствие на което спестяванията на скъпи материали надхвърлят 20%.
inline_311_https://printguide.info/images/techawards/esk_kongsbergxn_1_10652921.jpg

Вижте всички 12 победители.


Всичко за кандидатстването за наградите през 2013 година тук.

Име: Деси Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините, както и кратък студентски стаж в БНТ и БНР.

Настоящи занимания: В последните пет години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в мислене, планиране и реализация на нови формати и проекти, които обогатяват и допълват настоящите сайтове.

В свободното си време: Активен блогър