Най-големият хийтсет в света от Manroland web systems влезе в действие във Васенберг, Германия

1613

160 страничната система Lithoman с ширина на печат 4,5 метра, е инсталирана в Kraft-Schlötels, част от WKS Druckholding Group.

Manroland web

На Drupa 2012, WKS Druckholding и Manroland започнаха общ проект за създаване на най-големият хийтсет в света. Около 18 месеца по-късно, идеята е реализирана. Комбинацията от две ролни 80 странични машини Lithoman демонстрира производителността си на клиенти, доставчици, медии и гости във Васенберг.

„За този проект подходихме изцяло от гледната точка на клиентите си“, коментираха от Manroland web systems. „Внимателно анализирахме потребностите им от гледна точка на гъвкавостта по отношение на броя страници, форматите и дизайна на продуктите и се опитахме да се съобразим с тях в максимална степен. В резултат беше разработена преса, която, от една страна се състои от конвенционални компоненти, които никога досега не са били съчетавани (две 80 странични ролни печатни машини). От друга страна, разработихме нова концепция на технологията за сгъване. Дизайна на новата ни печатна машина Lithoman сега отразява технологичните ни концепции за гъвкаво и икономично производство.“

Двете 80-странични системи Lithoman имат обща ширина на печат от 4,5 метра, което е еквивалент на една 160 странична преса. В резултат машината има изключителна производителност и може да печат с до 50 000 оборота в час. Системата има високо ниво на автоматизация автоматизация – изцяло автоматична система за зареждане на пластините за печат AutomaticPlateLoading APL®, както и системи за следене на качеството на печата, които намаляват загубите и увеличават ефективността.

Lithoman ще се използва предимно за производство на списания и каталози. Veit Müller, изпълнителен директор по продажбите в Manroland web systems, обясни ролята на 160 страничната преса в производствения процес: „Двете печатни машини Lithoman се управляват заедно, тъй като те имат един модул за рязане. Той е адаптиран към идеите на WKS и осигурява изцяло нови възможности за производство.“ Според Manroland web systems уникалната конфигурация позволява производство на до 500 000 продукта в час, при това с голяма гъвкавост по отношение на формата.

Източник: manroland-web.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.