Най-голямата режеща маса от Esko, предназначена за натоварено производство

1400
Най-голямата режеща маса от Esko, предназначена за натоварено производство

Esko представи Kongsberg C66, режеща маса, предназначена за производство на продукти от велпапе в къси тиражи.

 

Kongsberg C66

 

Kongsberg C66 е най-голямата режеща маса за производство на продукти от велпапе. Тя е разработена на базата на потребностите на пазара като част от роботизираната програма на Kongsberg. Съчетанието от размер, скорост и точност на твърди издръжливи материали като велпапе я правят гъвкава и ефективна алтернатива на конвенционалното щанцоване за къси тиражи опаковки и дисплеи.

Уникалната на пазара Kongsberg C66 може да реже със 100 m/min. Тя може да работи ръчно в режим за производство в няколко зони с листове с размер 2.2m x 3.2m. Алтернативата е с производство в една зона на листове велпапе с размери до 2.5m x 4.8m. Това прави машината идеално позиционирана за производство на опаковки, направени от двуслойно или трислойно велпапе, както и за дисплеи за търговски обекти. Kongsberg C66 също така може да работи с други материали, нужни за защитните опаковки като разпенени материали за омекотяване.

Производство в няколко зони
Работната площ на Kongsberg C66 от 3210mm x 4800mm (W x L) поддържа производство в голям формат или в няколко зони. Системата предлага високи скорости, бързо ускорение, висококачествено биговане и минимални отклонения. Тя осигурява до 40% по-висока производителност от други системи с ширина 3 метра. Това позволява работа при производствени скорости на много по-голям лист материал без загуба на точност. По-големите маси Kongsberg предлагат MultiZone функция. При нея, докато една зона на масата работи, операторът може да подготви другите като вземе готовите продукти и зареди нов лист. Докато операторът работи и подготвя една зона, машината работи в друга. Автоматичната смяна на зоните е базирана на жест на оператора.

Източник: esko.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.