Най-добрите приложения на хартията за 2011

2708
Spread the love

Статия на Sabine Lenz в www.paperspecs.com. Проучванията, на които се основава, са за американския пазар, но какво по-добро от това да научим за тенденциите в една развита пазарна икономика.

Директна поща

Изумително е,но младите потребители (18-34г.) предпочитатда получават маркетингови предложенияпо пощата и чрез вестниците, отколкото отИнтернет източници. Това твърдят последнитепроучвания.
Знаем че,директната поща не е най-евтиния вариантда се достигне до вниманието на клиента,но интересното е, че каталозите например,имат най-ниския общ рекламен разход,който води до покупка (Cost-per-Lead). Товапоказва скорошно изследване на американска маркетингова асоциация( ICOM).Тъй като пощенскитеразходи постоянно се увеличават,логичният избор е да се използватпо-тънки хартии с по-малки грамажи.

Като цялодиректната поща е комуникационен канал,който не може и не трябва да се пренебрегва.

inline_734_https://printguide.info/images/17.jpg

One-on-One маркетингили строго индивидуален подход
„Изпращатеми брошура, списание или каталог и той трябва дасъдържа информация, която ме засяга несамо заради темата, но и заради географскотоми разположение, пола ми и моите интереси.”Това обяснява Скот Крокет, вицепрезидентна Keiger Printing Company.„Продължавайте да ми изпращате неща,свързани с моите нови и променящи сепредпочитания и ето, имаме връзка! Добреде, може би съм свързан и споделям информация с вашата базаданни, но това не е лошо и ми харесва. ”

При тозимаркетингов похват, печатните материаливървят ръка за ръка с електроннитемедии. Умните маркетингови експертиизползват печатна реклама, за да търсятнови клиенти и да събудят наново интересау стари.
„Да иматедобра база данни, ще бъде все по-решаващоза успеха на една компания.”, съгласявасе Джейн Монаст, директор комуникациив Mohawk Fine Papers Inc. „С чистабаза данни и печат на дигитална преса,можете да изпратите строго индивидуалнопослание на всички 10 000 клиенти.”

Докато тозиподход става все по-популярен, да гонаправите релевантен е ключово. По тозиначин ще има по-малко нежелана поща,а желаната поща ще е по-смислена.

inline_147_https://printguide.info/images/17-1.jpg
Опаковане
Без значениекак се развива печатната индустрия,продуктите все още се излагат по щандовеи рафтове. Определено ще има ръст вопаковането и етикетите.С по-късите тиражи в опаковането инарастващата популярност на бутиковисерии продукти, се отваря чудеснавъзможност за дизайнерите, да реализиратсвоите идеи и да помогнат на клиентитеси да изпъкнат. Pira Internationalпрогнозира, че пазарът на дигиталнияпечат на опаковки ще достигне $2,05 милиардадо 2014.

Добавете малкоблясък

От известновреме се наблюдава тенденцията, всеповече да се използва офсетова хартия.Казвайки това, вярваме, че ще се наблюдаватвсе повече офсетови хартии, които иматголям процент рециклирано съдържание.По-късите тиражи, ще позволят използванетона по-екстравагантни хартии. Преди сепечатаха материали в тиражи от 100 000например и тогава е скъпо да се използватпо-специални хартии, но при тиражи от1000, вече лесно можете да се вместите вбюджета и с по-скъпа хартия.

Направетекрачка встрани от стереотипа

Тъй катоизпъкването сред останалите ще бъдеключово през 2011, можете да постъпите добре,като послушате съвета на Дик Горлик: Неправете това, което правят всичкиостанали. Направете Зиг,когато другите правят Заг.

  • Печатната реклама е в силата си, когато създава, изгражда иотличава еднин бранд.
  • Направете по-практични и смислени изпращаните посланияпо пощата. Тогава винаги ще сте желан гост в пощенската кутия наклиента.
  • Изпращайте къси персонални съобщения, вместо само имейл.Това ще бъде високо оценено и ще ви отличи.
  • Преоткрийте избора от хартия, за която преди сте симислели, че е твърде скъпа.
  • Използвайте старите смайващи довършителни операции и гиинтерпретирайте чрез своя свеж поглед.
  • Опитайте дигитален печат за опаковки или етикети.
  • Мечтайте на глас пред вашите доставчици и им кажете откакво имате нужда. Те обожават да ви помагат да успеете.

Превод: Иван Иванов
Източник: www.paperspecs.com

Реклама

www.bgoferta.info
Акоимате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външнареклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, тоwww.bgoferta.infoе точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различнипечатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката навашия продукт. Чрез www.bgoferta.info,оформяте вашетозапитване заизработката на желания продукт и получавате оферти директно отпечатниците. Използвайте бутона „Поискайоферта“.

Биографична информация