Най-после наистина фотографски голямоформатен печат

3590

Дори и най-качественият мастиленоструен печат се намира на една голяма стъпка от качеството на истинската фотография и тя е в това, че при нея изображението се получава не с мастило, а със светлина върху фоточувствителна хартия.

Не с четири, шест, осем или дванадесет субтрактивно смесени цвята, а само с три, но адитивно смесени – червено, зелено и синьо.
Вертикал-7 вече може да ви предложи заедно с останалите си печатни технологии и истински фотографски голямо-форматен печат. Избраният от нас принтер е Chromira 50 на американската фирма ZBE и е първият от този вид в България.

Chromira 50

Максималната ширина на печат на Chromira 50 е 127 см (50 инча), а дължината на отпечатаното изображение е ограничена само от ролката и може да достига до 50 метра. Принтерите Chromira печатат по много подобен начин на мастиленоструйните принтери, само че печатащата им глава вместо редица от дюзи, които изстрелват капките мастило, използва редица от цветни лазерни диоди (червени, зелени и сини), които при движението на главата по ширината на светлочувствителната хартия “рисуват” изображението. Скоростта на печат не е голяма (само 10 см в минута при максималната ширина от 127 см), но разделителната способност е впечатляваща – 300 полутонови точки на инч (36-битови), които на всичко отгоре благодарение на специалната технология на подреждане със застъпване осигуряват визуална резолюция от 425 полутонови точки на инч, всяка от тях в един от 68 милиарда възможни цвята. Тези характеристики осигуряват безкомпромисно качество, способно да задоволи изискванията и на най-претенциозния фотограф. Освен чисто визуалното качество на полученото изображение, важно при фотографския печат е и това, че се използва класически фотографски материал (фотохартия или беклит филм), който е предпочитан от всички професионални фотографи и в рекламата на най-луксозните марки по света.

Източник: Вертикал-7 ЕООД

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.