Нанографските машини на Landa ще заложат на контролер Fiery от EFI

1386
Нанографските машини на Landa ще заложат на контролер Fiery от EFI

Изпълнителният директор на EFI Guy Gecht използва откриването на годишната конференцията на потребителите на компанията Connect, за да обяви сключеното стратегическо партньорство с Landa Corporation за разработване на контролер Fiery за нанографските преси на Landa.

Бени Ланда Efi Guy Gecht Landa

 

Според Gecht двете „от скоро“ работят по създаване на контролер, но сделката е подписана официално на 21-и януари. Gecht коментира: „Екипите вече започнаха да работят съвместно, имаме екип, който ще отиде в Израел. Намеренията ни са сериозни, става дума за големи машини с големи обеми информация и искаме да сме сигурни, че ще свършим отлична работа както обикновено, както направихме с Xerox и iGen.”

Новият контролер ще е базиран на съществуващата технология Fiery на EFI, но Gecht обясни: „Landa наистина харесва технологията Fiery, но ще трябва да направим някои нови неща, за да осигурим поддръжка на скоростта и производителността на нанографията, но основите са на разположение. Въпреки това предстои много работа.“

Новият контролер ще бъде разработен за печат на рекламни материали със статична и персонализирана информация, картонени опаковки, материали за търговски обекти и гъвкави опаковки, както за листовите, така и за ролните машини на Landa. Според двете компании новият контролер ще бъде използван при предварителните тестове на нанографската печатна машина Landa S10. По план тестовете трябва да започнат през последната четвърт на 2014.

Двете компании заявиха, че това ще позволи внасяне на промени в движение и също така, че по този начин ще съберат отзиви от първа ръка за начина на работа в реална среда. В общото им изявление се казва още, че контролерът Fiery DFE ще позволи високоскоростен печат на персонализирана информация на всички стандартни офсетови медии за печат и ще може да се интегрира във съществуващи системи за управление на работен процес.

На Connect, председателят на Landa Corporation Бени Ланда каза: „Имаме двеста инженери, които работят денонощно, за да подготвят продуктите за излизане на пазара и редовно показваме на клиентите си подобреното качество на печат и сега, най-после, мога да кажа, че те са впечатлени от качеството на печат. Но работата на тези машини със скорост 12 000 листа в час и разделителна способност от 1200 dpi с изключително високо качество и голям брой нива на сивото за всеки пиксел изисква обработка на безпрецедентно количество информация и е феноменално предизвикателство.“

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев
На снимката: Guy Gecht, изпълнителен директор на EFI и Benny Landa, председател и изпълнителен директор на Landa Corporation

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.