Настолният 3D принтер Maximus XL печата най-високо

4286
Настолният 3D принтер Maximus XL печата най-високо

Един от основните проблеми на настолните 3D принтери е ограниченията в размерите, които могат да печатат. Заради техния компактен размер, повечето от тях не могат да напечатат обекти по-високи от 30 см.

3D принтер Maximus XL

 

Това обаче може да се промени, благодарение на един френски изобретател с несъвсем френско име Майкъл Ипас (Michael Ipas).

Благодарение на компаниията MyTechno3D, този френски изобретател е създал новия си 3D принтер Maximus XL. Ипас твърди, че Maximus XL може да печата обекти до 43 см по височина, което е с 15 см по-високо от шампиона в тази област – добре известния на всички MakerBot Replicator 2.

Технически характеристики на принтера:
Размери на принтера: 50 см x 50 см x 50 см
Максимален размер на обекта: 43 см x 33 см x 25 см
Материали за печат: ABS, PLA, Найлон, Laywood, с минимална дебелина 0.2 мм

Ако Максимус XL наистина може да напечата обектите с указания размер, то той ще стане първият настолен 3D принтер с такава възможност.

Изобретателят продава принтера си в две версии на сайта Indiegogo.com Първата струва 875 евро и представа пълен комплект на принтера Maximus XL с един килограм PLA  и едногодишни безплатни ъпдейти на машината. Втората версия струва 950 евро и включва комплекта от първата версия, плюс Raspberry Pi – голям течнокристален екран.

По материали на: www.indiegogo.com
Написа инж. Васил Станев

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.