На SGIA Expo Fujifilm ще покаже своите нови решения за широкоформатен печат

1340
На SGIA Expo Fujifilm ще покаже своите нови решения за широкоформатен печат

На своя щанд на SGIA Expo, Fujifilm ще представи за първи път своята серия широкоформатни машини за печат на плоскости Onset X, разработени в сътрудничество с Inca Digital.

Част от моделите могат да бъдат конфигурирани с уникални печатащи глави от Fujifilm и могат да поддържат работа с до 14 цвята. Моделът Onset X1 е осемцветен и освен с основните мастила по CMYK позволява работа още с Lm, Lc, бяло и оранжево. При модела Onset X2, използващ втори набор от CMYK цветове се постига производителност на печат от 725 м2/час. С най-висока производителност се характеризира Onset X3, разползгаща с три CMYK резервоара за мастила и добавка бяло и оранжево, като по този начин се постигат обеми на печат от над 3000 м2/час. Всяка машина е снабдена с 25-зонова вакуумна маса, позволяваща работа с различни субстрати и значително намаляващи времето за подготовки.

onset_x1

Своята премиера на SGIA ще получи и Uvistar Hybrid 320 –3.2 метрова машина, позволяваща висококачествен печат върху плоски и ролни медии с обем около 700 м2/час. Използвайки печатащите глави Dimatix Q class на Fujufilm и мастилата Uvijet, моделът може да отпечата пълната скала на сивото и всички останали цветове. Машината е с патентована шестзонова вакумна система за задържане на различни субстрати и позволява работа с до 9 цветови канала, включително бяло.

uvistar_hybrid_320

Новият Acuity LED 1600 II също ще направи своя дебют на щанда на Fujifilm по време на SGIA. Моделът предлага с около 65% по-голям обем на печат спрямо предходните машини на компанията от този клас. Подобрени са и приложимите медии, като е добавена възможност за дву или трислоен печат с едно преминаване. На изложението Fujifilm ще разполага с около 1500 квадратни метра площ и ще представи и използващата UV мастила Acuity F.

 

fujifilm_Acuity_LED_1600

В сферата на управление на работните процеси Fujifilm ще демонстрира решения съвместно със своите партньори – ColorGATE и Caldera. Двата RIP-a разполагат с мощни инструменти за управление и контрол на цвета и същевременно предлагат много високи скорости. Компанията ще покаже и серия от широкоформатни медии, като за целта ще изгради специална стена.

Източник: piworld.com

Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/