Нискобюджетен брайлов принтер от Lego направен от 12-годишен

2183
Нискобюджетен брайлов принтер от Lego направен от 12-годишен

Проект за научно изложение на седмокласник се превърна в разработка на адаптивен принтер за слепи на ниска цена.

брайлов принтер

Shubham Banerjee, седмокласник от Калифорния, е едно от тези деца, чиито сърце и ум се простират отвъд собствения им живот. При подготовката си за научен проект, той установил, че брайловите принтери струват повече от 2000 долара и решил, че трябва да има по-добър начин и цена.

По-добрият начин той намерил с хитро използване на комплект Lego Mindstorms EV3 за 350 долара, заедно със струващ няколко долара хардуер от Home Depot. Той взел основен, съществуващ модел за принтер и го преработил с нови софтуерни и хардуерни подобрения, за да печата брайлово писмо. Резултатът се нарича Braigo.

Контролерът на Braigo е създаден да превърта азбуката. Вие избирате буква и той я отпечатва с тактилни издатини върху ролка хартия за касови бележки или калкулатори. Печатащата глава е всъщност кабарче, което Banerjee монтирал след тестване и на малко свредло и химикалка.

Първият прототип не е особено бърз, но доказва, че концепцията работи. Banerjee работи върху подобрения, които ще позволят на принтера да отпечатва цели страници текст.

 

Източник: www.cnet.com
Преведе: Мария Шабанска
   

Интернет портал за печатни технологии.