Новата серия принтери VALUEJET X на MUTOH

1955
Новата серия принтери VALUEJET X на MUTOH

ValueJet 1638X и ValueJet 1638WX са новите модели широкоформатни принтери Mutoh от серията ValueJet X

X-моделите са висококачествени и високопроизводителни широкоформатни мастиленоструйни принтери от серията ValueJet. Те са наследници на моделите ValueJet 1638 и ValueJet 1638W с две печатащи глави, представени още през 2012.

 
ValueJet 1638X
    
ValueJet 1638X е с подаващо/навиващо устройство за ролки до 100 кг    

 

ValueJet 1638WX

ValueJet 1638WX е с подаващо/навиващо устройство за ролки до 80 кг

Моделът ValueJet 1638X е предназначен за производителите на дълготрайна екстериорна и интериорна реклама. 1638X може да бъде зареден с Mutoh Eco Ultra или Universal Mild Solvent мастила. Другият модел ValueJet 1638WX ползва новите DS2 дисперсни сублимационни мастила и е предназначен за трансфер от сублимационна хартия върху платове на полиестерна основа и производство на спортна екипировка, банери, флагове и транспаранти, интериорна декорация от текстил, персонализирани рекламни изделия и много други.

Новата интегрирана дънна платка позволява по-бърза комуникация и обработка на данните както и разширени функции при автоматизацията на печата. X-сериите са специално разработени за големи натоварвания в печатници и принт студия, които изискват постоянно високо качество и разделителна способност на отпечатъците.

Производствените скорости на печат на ValueJet 1638X започват от 10 м²/ч при 1080×1440 dpi през 15, 20, 29 и 36 м²/ч, последната скорост е при 720×720 dpi. При режим на печат 360х720 dpi скоростта достига 48 м²/ч. Сублимационния модел ValueJet 1638WX предлага производствени скорости от 11 м²/ч при 1080×1080 dpi през 25, 42, 50 и 65 м²/ч, последната скорост е при 360x360dpi.

“С новата X-серия на ValueJet моделите ни, Mutoh подчертава технологичното си лидерство в развитието на широкоформатния ролен печат и страстта ни към съвършенство”, казва Arthur Vanhoutte, генерален мениджър на Mutoh Белгия.

“Новите надеждно проектирани и произведени ValueJet 1638X и 1638WX принтери ще поставят нови стандарти по отношение на висока производителност при висока резолюция на печат, атрактивна себестойност на отпечатъците както и несравнима лекота на работа.

Нашата ново въведена DropMaster технология предоставя възможност за постоянно и безкомпромисно качество на печат дори и при ползване на принтерите от начинаещи потребители,” заключва Vanhoutte.

Ключови функции и предимства:

  • Последно поколение микро пиезо мастиленоструйни печатащи глави
  • Нова дънна платка
  • Нова DropMaster печатна технология
  • Конфигурация за два типа мастила
  • Различни навиващи устройства

Разработени и произведени в Япония, новите ValueJet X-серии принтери се предлагат в оторизираната дистрибуторска мрежа на Mutoh.

Оторизиран дистрибутор за България на MUTOH e ADCOM

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.