Нова гама HP Indigo One Shot сертифицирани медии от Priplak

1271
Нова гама HP Indigo One Shot сертифицирани медии от Priplak
Spread the love

Новата версия на полипропиленовия материал за печат е специално разработена и сертифицирана за дигитален печат с One Shot технологията на HP Indigo.

Priplak

 

Компанията, която е част от Arjowiggins, заяви, че продуктовата гама Priplak Digital за HP Indigo отговаря на потребностите, породени от нарастващата роля на дигиталния печат за къси тиражи и персонализация. Според производителя това е екологична, мултифункционална, устойчива синтетична медия, подходяща за електрофотографски печат.

One Shot
Новите материали могат да се печатат директно без предварителна обработка и гарантират добро цветовъзпроизвеждане благодарение на характеристиките на повърхността. Технологията One Shot позволява всички сепарации да бъдат нанесени на гумата на машината, след което се прехвърлят върху материала едновременно.
„Материалът не се разтяга изобщо, защото няма опасност от увеличаване на температурата. Така регистърът на цветовете обикновено е перфектен, дори на материали, чувствителни към температурата,” коментира директора по продажбите на Priplak Simon Lewis.

Предлагат се пет варианта на синтетичния материал за печат

  • Backlist 300µm, специално разработен за осветени табели и такива със задно осветяване
  • Izilyss Natural 350µm е полупрозрачен и предназначен за едностранен печат
  • Izilyss White 350µm е непрозрачен материал за едностранен печат
  • Izilyss Opaque 280µm е непрозрачен материал предназначен за двустранен печат
  • Izilyss Opaque 440µm е непрозрачен материал предназначен за двустранен печат, с по-голяма дебелина

Характеристики на материала
Продуктовата гама е устойчива на разкъсване и механични въздействия и лесна за довършителна обработка, включително щанцоване, лепене и скрепване с телово шиене. Материалите се предлагат в предварително форматирани в SRA3+ (320x464mm). Гамата е с до 35% по-лека от други синтетични материали, като PVC, PET и поликарбонат. Не съдържа вредни съставки и напълно съответства на REACH, също така е 100% годна за рециклиране.

Източник: priplak.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.