Нова дигитална преса от Oce

1690

Océ разкри VarioStream 7120 – едноцветна система за едностранен печат

Océ допълни продуктовата си гама с нова цифрова печатна система, предназначена за кратки до средни тиражи. VarioStream 7120 е система за едностранене печат, предназначена както за нуждите корпоративни клиенти, така и за печатници. Océ изтъква, че VarioStream е подходящ за създаване на материали за пощенски кампании. Според производителя машината е позволява изпълнение на поръчки с кратък срок.

Новият модел 7120 може да отпечата едностранно със скорост до 114 страници А4 в минута. Машината включва технология за изпичане на тонера при по-ниска температура, която й позволява да печата на по-широка гама от медии. Това позволява печат на стандартни и специални хартии, етикети, тънки пластмасови карти и фолиа. Машината предлага разделителна способност от 600 точки на инч, което я прави подходяща за печат на графики и баркодове.

Очаква се Océ VarioStream 7120 да влезе в продажба през втората четвърт на тази година. Производителят представи и версия с по-висока производителност – 7160, която ще излезе на пазара по-късно през 2010. VarioStream 7160 ще предлага скорост на печат от 150 страници A4 на минута.

Източник: global.oce.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.