Нова информация и планове за drupa 2016 от Landa

2474
Нова информация и планове за drupa 2016 от Landa

В публикация на блога си Бени Ланда пише за прогреса на Landa Digital Printing след представянето на нанотехнологията си за печат на drupa 2012. Тук можете да прочетете превод на текста на Ланда.

Landa S10

 

И така, отново е декември. Кога изтече всичкото това време? Трудно е да повярваш, че е минала още една година… и дори още по-трудно да повярваш, че до Drupa остават едва 18 месеца! За мен, последните две и половина години след Drupa 2012 профучаха като Бързоходеца на стероиди.

Тъй, минаха 30 месеца, откакто обещахме, че нанографските ни печатни преси ще работят безупречно, но още нито една от тях не е доставена на клиент. Да, предупредихме, че „съвършенството изисква време,“ но то отнема повече време, отколкото очаквахме. Причините? Ами, те са две.

Първата е, че моделите, във вида, в който съществуваха на Drupa 2012, не бяха точно това, което искаха клиентите. Компаниите, които правят картонени опаковки искаха онлайн лакиране. Потребителският интерфейс с големия тъчскрийн, въпреки, че всички го обожават, трябваше да е на изхода на машината. И операторите се нуждаеха от по-удобен достъп до вътрешността на машината. На кратко, научихме, че продуктът трябва да бъде проектиран наново изцяло. И преди малко повече от година взехме тежкото решение да направим точно това – да проектираме отново продукта от началото до края.

Втората причина е, че трябваше да подобрим качеството на печат. Въпреки, че повечето клиенти на Drupa успяха да оценят основите на нанографията – рязката точка, възможността за печат върху всякаква хартия и т. н., проблемите в качеството на печат маскираха много от забележителните възможности на нанографията. Премахването на тези дефекти също се оказа процес, който отнема много време, особено, когато тази работа трябваше да се извърши успоредно с масивни промени в архитектурата на машините.

 

наномастила нанотехнология, бени ланда

В резултат, това ни отне много повече време – и пари – отколкото очаквахме. Естествено, през последните няколко месеца фокусът ни беше вътрешен – правене, а не показване.
Сега, в навечерието на 2015, всичко това се променя. Днес имаме машини, които са много различни от показаните на Drupa. Ако върховата ни печатна машина Landa S10 тогава тежеше 10 тона, сега нанографска печатна машина Landa S10 с всички опции има маса от над 30 тона! Това не са просто 30 тона желязо, това са 30 тона технология. Тя е майсторски инженерен продукт, който интегрира нанографската печатна технология на Landa с платформа за подаване на хартията от Komori; система за контрол на изображението от AVT; най-мощният контролер в индустрията, който включва технологията EFI Fiery.

 

наномастила нанотехнология, бени ланда

По отношение на качеството на печата – нашите Landa NanoInk оцветители сега видимо изпълняват обещанията – брилянтни, дълбоки, чисти цветове, резки текстове и краища на обектите изображения с нано детайли, върху всяка налична хартия и още много.

Въпреки, че още не сме постигнали съвършенството, ние сме близо до него, много близо. Всъщност, достатъчно близо, за да започнем да показваме пълноформатни B1 отпечатъци на купувачите на S10. Достатъчно близо, за да започнем да изграждаме глобална мрежа за продажби и сервиз, която започва с изпълнителния директор от най-високо ниво Marc Schillemans, който ще оглави продажбите за Европа, Близкия Изток и Азия. Достатъчно близо, за да удвоим изложбеното си пространство на Drupa 2016.

Това не значи, че всичките ни проблеми са решени. Има още много за правене. Планираме да започнем бета тестове през втората половина на годината. Благословени сме с удивителен екип от талантливи, отдадени хора, посветени на реализацията на тази идея…. затова тя ще се случи.

Освен над 1000 човекогодини на кръв, пот и сълзи, инвестирани от хората ни, ни е и партньорите ни от ALTANA ще похарчим повече от четвърт милиард долара, за да доведем нанографията до пазара.
И защо? За да направим дигиталния печат водеща технология. За това правим всичко.

Можете да видите видео от завода на Landa тук:

Източник: landanano.com/blog
Превод: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.