Нова листова преса демонстрира конкурентоспособността на офсетовия печат

1683

MAN Rolland предлагат борба с кризата чрез повишаване на ефективността, скъсяване на времето за производство и създаване на продукти с добавена стойност.

Новата листова печатна машина Roland 50 (формат до36/52)е предназначена  за малки и средни печатници и цели да ги направи по-конкурентни. Машината беше показана на Druckforum 2009 в Германия. Изложението беше посветено на преси с формат 50cm x 70cm и по-малки.

MAN Roland показа и Roland 200 (52/74) с вграден модул за лакиране. Също така вече е наличен и Roland 500 (52/74) с възможности за автоматизирано студено ламиниране на продукцията. Компанията вярва, че тези технологии подсилват позициите на офсетовия печат в конкуренцията с цифровия.
Според MAN Roland, за по-малките печатници е препоръчителна системата за онлайн поръчки Printnet с Pressmanager, особено когато на разположение е само една печатна машина. Системата осигурява кратко време за подготовка и ефективен работен процес, които са още по-важни по време на икономическия спад.
Мрежовият софтуер за приемане на поръчки и възможностите за автоматично изчисляване на намастиляването могат да бъдат добавени към пресите с цел повишаване на ефективността и съкращаване на разходите. Наред с това Roland предлагат възможност за употреба на безопасни за околната среда консумативи.
Компаниите с ефективно управление на енергията и производство, пестящо материали, едновременно намаляват разхода на суровини и вредните емисии и  пестят пари, добавят MAN Roland.

На снимката: новият Roland 50

Източник:  printingtalk.com

Интернет портал за печатни технологии.