Нова печатаща глава от Xaar

1689
Нова печатаща глава от Xaar

Xaar представи новата UV мастиленоструйна печатаща глава Xaar 1002 GS6. Според компанията, нововъведението „поставя нови стандарти за еднопасов печат, осигуряващ изключително качество и производителност“.

Нова печатаща глава от Xaar

 

Печатащата глава Xaar 1002 GS6 е проектирана и оптимизирана за широк спектър от приложения, включително печат на етикети, ламинати, директен печат върху извити форми, опаковки и др.

Главата има хиляда дюзи с оптимизирана геометрия и осигурява най-голяма точност на позициониране на капката сред всички мастиленоструйни глави на пазара. Основна характеристика на Xaar 1002 GS6 е високата надеждност при печат на непрозрачно бяло мастило или високовискозен лак, което се постига чрез използване на патентована технология за рециркулация на мастилото TF Technology. Тази функция прави новата глава идеална за печат на етикети и печат на прозрачни пластмасови контейнери, където белият непрозрачен фон и избирателното лакиране са особено важни.

„Появата на главите Xaar 1001 GS6 доведоха до „революция“ в сегмента за печат на етикети, ламинати и опаковки, а най-новите Xaar 1002 GS6, които използват последните постижения в областта на технологиите, определят параметрите на новото поколение печатащи глави и задават стандартите за качество и ефективност в цялата индустрия”, каза търговският директор на Xaar Ричард Бархем. „Нашият ангажимент да инвестираме 12% от печалбите в научноизследователска дейност и разработки гарантира, че ще продължим да създаваме най-добрите технологични решения в областта на мастиленоструйния печат в света, които да дават конкурентно предимство на нашите клиенти.“

Печатните системи, използващи глави Xaar 1002 GS6 са на производители на оборудване като Autobond, Durst, EFI, FFEI, Hymmen, INX Digital, KNS, Krones, Sacmi, SPG Prints и Till Engineering.

Източник: www.xaar.com
Преведе: Мария Шабанска
.

Интернет портал за печатни технологии.