Нова печатна машина за етикети от DropJet

2091
Нова печатна машина за етикети от DropJet

Турската компания за медия и софтуер показа на Fespa нова мастиленоструйна печатна машина за етикети с непрекъснато подаване на мастило, която може да печата с до 76 м/мин на материали с ширина от 250 мм до 350 мм.

Нова печатна машина за етикети от DropJet

 

DJPress печата CMYK плюс бяло и може да печата върху фолио. Използва глави с 600dpi и променлив размер на капката, произведени от Kyocera. „Този принтер е сравним с други високоскоростни машини на пазара като Screen и Domino. Използваме глави Kyocera и система с UV сушене. Ние сме малки, но сериозни,“ заяви изпълнителния директор Hasan Özkan.
 
Машините се правят по поръчка в Турция, производството им отнема четири месеца. Системата първо нанася и суши бялото мастило върху материала, след което печата с CMYK, което според Özkan е уникално решение.

Източник: 2015.fespa.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.