Нова печатна машина от Manroland – ROLAND 700 EVOLUTION Ultima

1137
Нова печатна машина от Manroland – ROLAND 700 EVOLUTION Ultima

Manroland представи новият ROLAND 700 EVOLUTION Ultima, предназначена за производство на опаковки и висококачествени рекламни материали.

Manroland ROLAND 700 EVOLUTION

 

Manroland са разработили Ultima в отговор на променящите се пазарни условия, пред които са изправени печатниците. Те включват по-високи изисквания за качество, по-голяма сложност на поръчките, по-къси тиражи и съкратено време за изпълнение. Целта на Ultima е да се справи с всички процеси на облагородяване, печат и фолиране, изисквани от пазара на луксозни опаковки и рекламни материали, само с едно преминаване през машината, което носи по-голяма печалба. Производството с едно преминаване, е основната тема на Ultima.

„Ако печатницата може да добави възможно най-много процеси към листа, докато той преминава през пресата, той незабавно става по-изгоден, отколкото, ако останат палети полузавършена работа или трябва да бъдат придвижвани и управлявани допълнително, за да преминат през следващия процес,“ каза д-р Peter Conrady, ръководител на глобалните продажби, Manroland Sheetfed.

Какво е Ultima
В сърцето на новата Ultima е новата платформа на Manroland ROLAND 700 EVOLUTION. Според компанията Ultima е „печатна машинан с един или повече вградени модула за облагородяване и специално довършване.“ Опциите на Ultima включват печат, различни типове покрития, колиране, печат с фолио. Независимо от конфигурацията, обединяващият фактор е OnePass.

Сред новостите в платформата Ultima е централната конзола с нов дизайн и тъч скрийн управление, нова листоподаваща и транспортна система, която намалява загубите на материал, нова технология за подаване на листовете с още по-прецизен контрол, лагери, които значително намаляват вибрациите, нова система за овлажняване. Друга новост е софтуерът за оптимизация на циклите на измиване на валовете, който увеличава времето на готовност.

Източник: manrolandsheetfed.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.