Нова печатна система – Ricoh Pro C9200 Series Graphic Arts Edition

1412
Нова печатна система – Ricoh Pro C9200 Series Graphic Arts Edition

Доставчиците на печатни услуги могат да увеличат печалбата, да намалят оперативните разходи и да стимулират растежа на бизнеса си новата серия цветни листови дигитални печатни машини Ricoh Pro C9200.

Ricoh Pro C9200 Series Graphic Arts Edition

 

Изграден на базата на успешната платформа Ricoh ProTM C9100, серията Pro C9200 предлага по-високо качество на изображението с изключителен регистър на цветовете. Новата технология Auto Colour Diagnosis осигурява постоянно възпроизвеждане и стабилност а цвета. Тя засича и коригира минимални колебания в цвета по време на печат. Гамата поддържани медии за печат е разширена. Новата система може да печата на листове с дължина до 1030 mm при автоматичен двустранен печат, до 1260 mm едностранно. Поддръжката на материали е разширена до 450 г/кв.м.

Производителността е увеличена с модели със скорост на печат до 115 или 135 страници А4 в минута. Производството е допълнително ускорено с онлайн възможности, които позволяват производство на разнообразни продукти. Нов, интуитивен панел за оператора с диагонал 17 инча прави работата по-лесна. Времето за профилактика и поддръжка е намалено чрез добавяне на модули, които се подменят от оператора. Тонерът може да се допълва по време на печат.

Налични са няколко опции за контролер. Те включват Fiery E-45 и E-85 от EFI и високопроизводителния TotalFlow Print Server R-62 на Ricoh, който предлага отлична интеграция с различни решения за предпечатен работен поток. Сред тях са Kodak Prinergy и Agfa Apogee. Има и опция за IPDS поддръжка за AFP печатна среда.

„Няма друга цветна листова печатна машина, която да предлага ефективността и себестойността на Ricoh Pro C9200,“ заяви Eef de Ridder, директор на печата на рекламни материали и индустриалния печат, Ricoh Europe. „Всички тези нововъведения са базирани, за да осигурят гъвкавост и високо качество, за производство с високи изисквания и по-широка продуктова гама. Това включва печат на широка гама материали, което включва синтетика, химизирана хартия, хартии с или без хромово покритие и пощенски пликове. Това помага на печатниците да увеличат ефективността си и да отговорят на разширяващите се потребности на пазара.”

Източник: пресинформация на Ricoh
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.