Нова печатна система – Ricoh Pro C9200 Series Graphic Arts Edition

1164
Нова печатна система – Ricoh Pro C9200 Series Graphic Arts Edition
Spread the love

Доставчиците на печатни услуги могат да увеличат печалбата, да намалят оперативните разходи и да стимулират растежа на бизнеса си новата серия цветни листови дигитални печатни машини Ricoh Pro C9200.

 

Изграден на базата на успешната платформа Ricoh ProTM C9100, серията Pro C9200 предлага по-високо качество на изображението с изключителен регистър на цветовете. Новата технология Auto Colour Diagnosis осигурява постоянно възпроизвеждане и стабилност а цвета. Тя засича и коригира минимални колебания в цвета по време на печат. Гамата поддържани медии за печат е разширена. Новата система може да печата на листове с дължина до 1030 mm при автоматичен двустранен печат, до 1260 mm едностранно. Поддръжката на материали е разширена до 450 г/кв.м.

Производителността е увеличена с модели със скорост на печат до 115 или 135 страници А4 в минута. Производството е допълнително ускорено с онлайн възможности, които позволяват производство на разнообразни продукти. Нов, интуитивен панел за оператора с диагонал 17 инча прави работата по-лесна. Времето за профилактика и поддръжка е намалено чрез добавяне на модули, които се подменят от оператора. Тонерът може да се допълва по време на печат.

Налични са няколко опции за контролер. Те включват Fiery E-45 и E-85 от EFI и високопроизводителния TotalFlow Print Server R-62 на Ricoh, който предлага отлична интеграция с различни решения за предпечатен работен поток. Сред тях са Kodak Prinergy и Agfa Apogee. Има и опция за IPDS поддръжка за AFP печатна среда.

„Няма друга цветна листова печатна машина, която да предлага ефективността и себестойността на Ricoh Pro C9200,“ заяви Eef de Ridder, директор на печата на рекламни материали и индустриалния печат, Ricoh Europe. „Всички тези нововъведения са базирани, за да осигурят гъвкавост и високо качество, за производство с високи изисквания и по-широка продуктова гама. Това включва печат на широка гама материали, което включва синтетика, химизирана хартия, хартии с или без хромово покритие и пощенски пликове. Това помага на печатниците да увеличат ефективността си и да отговорят на разширяващите се потребности на пазара.”

Източник: пресинформация на Ricoh
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.