Нова режеща система от Zünd

1236
Нова режеща система от Zünd

Компанията представи новата високопроизводителна система за рязане по контур RM-L.

Нова режеща система от Zünd

 

Новата система е проектирана, за да се справя с по-голяма гама материали, с които се работи по трудно. Сред тях са MDF, акрил, PVC, Dibond и алуминий. С изключение на карбиди и камък новият инструмент може да реже, гравира и полира почти всеки материал, според данни на производителя. Ключова функция на новия модул RM-L, който вече е на пазара, е с ос с водно охлаждане и пневматичен патронник и осигурява 3.6kW мощност и въртящ момент от 0.7Nm, които позволяват висока скорост и голяма дълбочина на рязане.

Zünd заявиха, че системата може да работи с по-твърди материали с много по-високи скорости и дълбочина на рязане от другите опции на пазара, което намалява броят преминавания на машината, които са нужни и значително увеличава производителността.

От компанията допълват: „Всекидневното производство на доставчиците на печатни услуги проявява тенденция да е разнообразно и да предлага нови предизвикателства. Това многообразие усложнява довършителния процес и увеличава потребността да имате правилния инструмент под ръка.

Допълнителните възможности включват водно охлаждане, високопроизводителна система за премахване на праха, която се грижи за доброто състояние на работната среда и пневматична система за автоматично сменяне на инструментите.

Източник: printmonthly.co.uk
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.