Нова серия компактни производствени машини от Ricoh

1215
Нова серия компактни производствени машини от Ricoh

Устройствата от серията C5200s са производствени цветни дигитални машини с високо качество и достъпна цена, които дават нови възможности за печалба на печатниците и вътрешните звена за печат.

Нова серия компактни производствени машини от Ricoh

 

Серията Ricoh Pro C5200s цели намаляване на разходите за печат на вътрешните отдели за печат, копирните центрове и печатниците. Ricoh Pro C5200s и Pro C5210s постигат тази цел като поддържат високи качество и скорост на печат, поддръжка на разнообразни материали и довършителни опции, което помага за намаляване на времето за изпълнение на поръчките и разширява възможностите. Устройствата предлагат достъпна цена и са по-компактни.

Машините от серията Ricoh Pro C5200 печатат цветни и черно-бели документи със скорост 65 и 80 страници в минута и разделителна способност от 1200 x 4800 dpi. Те поддържат хартии до 360 грама на кв. м за едностранен и до 300 грама на кв. м за двустранен печат. Стандартният им формат на печат е 310х450 мм, налична е опция за поддръжка на печатаемо поле до 330х480 мм.

С общ капацитет за хартия от 8250 листа и четири чекмеджета, налични стандартно, машините могат да работят продължително без прекъсване дори при печат на различни медии. Тази функция се допълва с точния регистър на машините,вградената библиотека за хартии и възможностите за телово шиене и сгъване. Това прави Ricoh Pro C5200s машините перфектно решение за производство на брошури без забавяне заради корици или вложки. Допълнителните довършителни опции могат да направят процеса още по-лесен.

Опцията Ricoh Smart Operation Panel се грижи за потока информация между машините от серията Ricoh Pro C5200s софтуер от други доставчици и други устройства на Ricoh, за да увеличи допълнително ефективността на операция. Smart Operation Panel е ефективен и сигурен начин за управление на процесите с възможности за автоматизация и опции за лесно и сигурно обменяне на сканирани документи.

Източник: пресинформация на Ricoh
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.