Нова серия Ricoh Pro C5200S

1305
Нова серия Ricoh Pro C5200S

Новите серии листови пълноцветни дигитални машина Ricoh Pro C5200s разширяват производствените възможности и осигуряват по-гъвкаво производство.

 

Ricoh Pro C5200S

 

Ricoh Pro C5200s и Ricoh Pro C5210s печатат със скорост съответно 65 и 80 страници в минута, с 1200 x 4800 dpi на широка гама материали до 360 грама на кв. м. Вградената библиотека с медии за печат е лесна за използване от оператора. Качеството на печат е сравнимо с това на машините от по-висок клас на Ricoh. Други характеристики на машините са добрата регистрация, печата от край до край на листа и възможността за зареждане на лист с дължина до 1260 mm.
Производството на брошури с телово шиене е ключов област на приложение за много печатници, затова Pro C5200s се предлагат с опция за завършване с опция за влагане на корици, сгъване и шиене.

„Със серията Ricoh Pro C5200s можем да помогнем на доставчиците на печатни услуги да разширят възможностите си,“ каза Benoit Chatelard, вицепрезидент на производствения печат, Ricoh Europe. „Широкият избор на медии за печат и разнообразните довършителни опции, които досега се предлагаха само с машините с по-високи спецификации на Ricoh, им позволяват да произвеждат по-бързо къси тиражи и да предложат нови услуги като печат на пликове и печат на дълги листов за производство на дипляни с три или четири гънки.

Машините Ricoh Pro C5200s имат капацитет за зареждане на до 8250 листа, което осигурява продължително производство, дори при смяна на хартията за печат. Машините са компактни за класа си и могат да се поберат с лекота в различни производствени среди.

Източник: Пресинформация на Ricoh
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.