Нова цифрова етикетна машина от Mark Andy

1759
Нова цифрова етикетна машина от Mark Andy

Mark Andy ще покаже Digital One, нова машина за печат и производство на етикети на Labelexpo Americas.

Digital One

 

Digital One е проектирана за къси тиражи етикети и автоматичното им довършване с „безпрецедентно малка инвестиция, което я прави идеална за добавяне на цифрови възможности към всяко производство“.

Новата печатна машина предлага CMYK конфигурация с 1200 x 1200 dpi, съчетана с единична флексо станция. Стандартната конфигурация печата на рола с ширина 330mm със скорост на до 19 метра в минута на различни материали, включително хартия, филм и етикетни материали. Флексо станцията предлага възможности за печат с допълнителни цветове, студено фолио, както и ламиниране. Опциите за автоматично довършване включват щанцоване, премахване на изрезката и разрязване по дължината на ролата.

Машината използва UV LED сушене с въздушно охлаждане и има вграден компресор. Захранването е 220V, което, заедно с компактните ѝ размери, прави инсталацията ѝ изключително лесна. Според Mark Andy машината предлага лесно, компактно решение за изискванията за по-ниска себестойност, по-кратко време за изпълнение на поръчките и по-къси тиражи. Също така, пресата дава възможност за гъвкаво съчетаване на поръчките.

„Търсенето на цифрови решения бележи постоянен ръст,“ каза Tim Brasher, мениджър на бизнес развитието на Mark Andy. „Digital One е перфектно решение за производители на опаковки, което им позволява да търсят нови възможности да генерират приходи за бизнеса си.“

Източник: markandy.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.