Нова LV серия машини за лазерно гравиране от Roland DGA

426
Нова LV серия машини за лазерно гравиране от Roland DGA

Новата серия машини са мултифункционални и лесни за използване, използват CO2 лазер и могат да гравират с лекота и точност върху стотици типове материали.

Налични са два модела. LV-180 има мощност от 30W и маса с размери 50х37 см. LV-290 има мощност 40W и маса с размери 80х55 см.

 

LV-180 и LV-290

Машините от серията LV се съчетават идеално с плоскопечатащите настолни принтери Roland VersaUV LEF и LEF2 за съчетаване на лазерно рязане с директен печат. И двете LV устройства използват безконтактен CO2 лазер за лесно и бързо гравиране на сложни форми и текст с ясни очертания на пластмаси, дърво, кожа, хартия, корк и други материали. За разлика от конвенционалните системи за гравиране, LV предлагат чисто и плавно изрязване на контурите, без назъбване. Това премахва потребността от допълнителна обработка. LV серията предлага постоянно високо качество на рязането, без деградиране на качеството с времето.

LV-180 и LV-290 са лесни за инсталиране и имат функции, които увеличават точността, безопасността и удобството на работа. DC Servo двигател, съчетан с надеждна система за задвижване, машините предлагат гладка и безпроблемна работа. Системата Auto-Focus Pin автоматично настройва височината с натискане на бутон. Това, заедно с лазерния пойнтер, прави настройката на материала лесна. Драйверът на LV за Windows е съвместим с CorelDRAW, Adobe Illustrator и AutoCAD и подпомага операциите по рязане и гравиране. Интуитивния панел повтаря операции без нужда от използване на драйвера.

Лазерите на LV отговарят на изискванията за Class 1 според международния стандарт IEC60825-1, което гарантира съвместимост и с най-строгите изисквания за безопасност. Поддръжката на машината също е лесна, благодарение на удобния капак, който осигурява лесен достъп.

Източник: rolanddga.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.