Нова UV глава от Xaar

1163
Нова UV глава от Xaar

Компанията представи новата UV мастиленоструйна глава 1002 GS40, предназначен за производство на опаковки и етикети

xaarXaar 1002 GS40 има обем на капката от 40 до 160 пиколитра, с пет нива на сивото. Според производителя приложенията, за които е разработена включват печат на непрозрачно бяло за производство на етикети, частичен мастиленоструен UV лак, включително обемен лак. Компанията, чиято централа е в Кеймбридж, твърди, че новата глава „надминава всички други на пазара“.

Други потенциални приложения на GS40 включват печат на тапети, област, в която технологията може да се използва за създаване на релефни повърхности, например на дървесна кора. Според Xaar главата се е представила „изключително добре“ при печат с различни типове мастила, най-вече такива с високо съдържание на пигменти и голям вискозитет, които могат да бъдат проблемни за дюзите.

Продуктовият мениджър Alan Mutch каза, че това ще позволи на потребителите да създават ефекти, които обикновено биха изисквали друга технология, като преге. „Тази възможност става все по-масова в етикетите и опаковките на луксозни продукти в областта на храните и напитките, включително спиртни напитки и вина от висок клас,“ допълни той.

Източник: packaging-business-review.com

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.