Новите мултифункционални режещи маси Kongsberg XN предлагат голяма гъвкавост при достъпна цена.

2089

ESKO продължава да разширява продуктовата си гама с пускането по време на drupa на нова серия маси за довършителни работи Kongsberg XN с ъпгрейд на iCut Suite с включен i-Cut Automate.

Цифровите довършителни решения от Еско ще бъдат демонстрирани на drupa на щанд A23 в зала 8Б.
„Нашите Kongsberg маси предлагат рентабилни цифрови довършителни операции, без разходите на конвенционалните щанци и оборудване“, обяснява Стив Бенет, вицепрезидент на Esko, Digital Finishing Business. „И както хората ще видят на drupa, Esko продължава да дефинира „законодателните“ стандарти за производителност и гъвкавост при късите тиражи. В комбинация с нашия интегриран софтуерен пакет i-Cut, ние предлагаме цифрови довършителни решения за всеки процес, материал и приложение.“

Ново: Kongsberg XN подхожда на почти всяко приложение
Kongsberg XN е най-гъвкавата и най-ефективната довършителна маса на разположение в средния клас на пазара. Разполагайки с възможност за работа с най-широка гама от материали, новата маса обслужва всички пазари от опаковките до решенията за реклама. В допълнение, Kongsberg XN може да се използва за рязане на пластини, като част от флексо пакета Esko Digital Flexo Suite, както и могат да се справят с тежки материали, използвани при защитни опаковки.
Изборът от четири инструментални глави и пълен асортимент от инструменти гарантират несравнима гъвкавост. Новоразработени инструменти включват направата на V-канали и плътни плоскости, и Брайлов инструмент и др. На разположение са опции, които увеличават производителността и качеството за всяко приложение. Kongsberg има доказано решение, независимо дали искате допълнителен софтуер, за да помогне при регистрация на отпечатани материали, като i-cut Vision Pro, допълнителни глави и/или инструменти за разширяване на гъвкавостта или добавки като конвейер, AutoFeeder или подаващ модул за повишаване на автоматизацията и производителността.

Фреза High Power
Новият Kongsberg на XN може да бъде оборудван с по-мощна фрезоваща глава, наречена MultiCUTHP. С това ново мощно средство MultiCUT-HP, Kongsberg XN предлага до 3 пъти по-голяма производителност на фрезоване. Дори и при обработката на най-трудните материали, тя запазва постоянна производствена скорост. Благодарение променлива вакуум технология, консумира по-малко енергия.

XN отива нагоре в размери и материали
Освен съвременния дизайн, Kongsberg XN има модулен индустриален дизайн на плота и е на разположение в различни размери, от най-малкия 1680 х 1270 мм (66 „х 50″) – Kongsberg XN20 до най-големия 2210 х 6550 мм (87″ x 258“) -Kongsberg XN48.Разширената работна площ позволява пълен достъп по Y-оста на всички инструменти. Дължината на модели XN24 и XN44, е удължена до 3200мм (126 „) за по-голяма цифрови печатни материали.
Със стартирането на платформата XN, Esko разширява продуктова гама към своите клиенти, като им позволява да растат както в производителността, така и гъвкавост, тъй като техните нужди растат: на Kongsberg XN покрива средния клас на пазара, докато XP платформата е насочена към най-високите нужди от производителност и автоматизация. И двете платформи идват със солиден набор от стандартни инструменти, който може да бъде разширен с все по-голям набор от сменяеми инструменти за широк спектър от цифрови довършителни приложения.

i-Cut Automate 12: софтуер за автоматизация на работния поток за производители на знаци и дисплеи
i-Cut Suite е най-добрата колекция софтуер за автоматизация на работния поток, насочена към потребителите на голямо-форматно дигитални принтери и / или цифрови довършителни системи. Клиентите ще се насладят на предимствата на оптимизирания печат на форми, на баланса при дизайни с нестандартни форми, в следствие на което спестяванията на скъпи материали надхвърлят 20%.
Сега, с i-Cut Automate 12, въз основа на технологията на Automation Engine 12, интерактивни функции, като създаването на криви за рязане, добавяне на раздувки и създаване на параметри за „гнездене“, могат да бъдат автоматизирани. В условия на производство на къси тиражи, автоматичното създаване на най-оптималния макет за печат е ясен начин за увеличаване на капацитета, намаляване на риска от грешки и намаляване на отпадъците от скъпо струващи материали. Чрез премахване на повтаряща се работа от операторите, на разположение е повече време за по-високостойностни операции, творчески принос и за обслужване на клиенти, заедно с по-бърза доставка до клиентите и оптимизиране на реда в парични средства.

Най-пълната гама цифрови довършителни маси по време на drupa 2012
По време на Drupa, четири Kongsberg маси ще бъде изложени на щанда на Esko, включително:
 •  Kongsberg XN24 за широк спектър от цифрови довършителни приложения
 •  Kongsberg XE10 Auto предлага автоматизиран кратък производствен цикъл на широка гама от материали
 •  Kongsberg XP24 за довършителни операции на цифрови печатни материали и къси тиражи опаковки
 •  Kongsberg XP-44-А, най-голямата Kongsberg конфигурация, която някога е показвана на търговски изложения, включваща напълно автоматизирани производства за опаковки и рекламни стелажи и дисплеи.

В допълнение, различни партньори в индустрията ще покажат Kongsberg маси на техните щандове:
 •  Kongsberg XN20 при FUJIFILM (зала 8б, щанд A25 1-3)
 •  Kongsberg XP24 при Hewlett-Packard – HP (зала 4, щанд D60 1-9.)

„Esko обнови и актуализира гамата си от цифрови решения за довършителни операции за тази drupa. Нашата гама от хардуер днес идеално пасва на нуждите на все по-голям набор от приложения, изискващи цифрова обработка: частични и пълно рязане на PVC, цифрово отпечатани търговски брошури и папки, къси тиражи от опаковъчен картон и велпапе, знаци от твърди материали, дисплеи и интериорни декорации са само част от многото приложения, които се нуждаят от разходно-ефективно цифрово решение за довършителни обработки. „, заключава Стив Бенет. „Освен това, ние разширихме нашия мощен  i-Cut софтуерен пакет и внедрихме в приложения, които рационализират целия производствен процес на знаци и дисплей, от оформлението до отпечатването и обработката на готовите резултати. Ние сме въодушевени да покажем нашата гама от цифрови довършителни решения на Drupa и да покажем на посетителите, че Esko има решения за всяка потребност! „

Източник: Адком

Интернет портал за печатни технологии.