Новият Acuity LED 1600 II на FUJIFILM предлага подобрена производителност и по-добро качество на изображението

1531
Новият Acuity LED 1600 II на  FUJIFILM предлага подобрена производителност и по-добро качество на изображението

FUJIFILM Corporation обяви въвеждането на нова версия на изключително успешния широкоформатен LED UV мастиленоструен принтер Acuity LED 1600.

Acuity LED 1600 II на  FUJIFILM

 

Acuity LED 1600 е универсален широкоформатен LED UV мастиленоструен принтер, пуснат на пазара през 2012 г., който придоби широка популярност на пазара благодарение на ултра-високото си качество, възможността му да печата върху широка гама от ролни медии с различни грамажи и неговата гъвкавост за приложение. Едновременният многослоен печат с бели и прозрачни мастила позволява също на доставчиците на печатни услуги да подобрят производствената ефективност, като същевременно предлагат възможност за създаване на нови печатни приложения с добавена стойност.

Новата версия Acuity LED 1600 II разполага с нов бърз режим на печат 33 кв. м / час, което е с 50% по-бързо от предишния модел, посрещайки изискванията на клиентите за по-бързи смени на заданията и по-ниски производствени разходи. Освен това, добавянето на функция за автоматично калибриране на струята на печатащата глава и двойния вакуумен режим подобряват адаптивността към медиите на принтера, като по този начин се разширява гамата от приложения и се намалява загубата на материал.

Основни функции:

  • Нов производствен режим за висока скорост на печат от 33 кв. м / час
  • Двуслоен печат (бяло + прозрачно) и трислоен печат (цветно + бяло + прозрачно), когато се комбинира със сървър на ColorGATE
  • Функция за автоматично калибриране на струята на печатащата глава
  • Добавени два нови вакуумни режима за различни видове медии
  • Главите за бяло и прозрачно мастило могат да бъдат изключени, когато не се използват, за да се намалят разходите за поддръжка.

Вижте видео на по стария модел Acuity LED 1600:

Източник: www.fujifilm.com
Текста написа: Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.