Новият Acuity LED 1600 II на FUJIFILM предлага подобрена производителност и по-добро качество на изображението

1493
Новият Acuity LED 1600 II на  FUJIFILM предлага подобрена производителност и по-добро качество на изображението
Spread the love

FUJIFILM Corporation обяви въвеждането на нова версия на изключително успешния широкоформатен LED UV мастиленоструен принтер Acuity LED 1600.

 

Acuity LED 1600 е универсален широкоформатен LED UV мастиленоструен принтер, пуснат на пазара през 2012 г., който придоби широка популярност на пазара благодарение на ултра-високото си качество, възможността му да печата върху широка гама от ролни медии с различни грамажи и неговата гъвкавост за приложение. Едновременният многослоен печат с бели и прозрачни мастила позволява също на доставчиците на печатни услуги да подобрят производствената ефективност, като същевременно предлагат възможност за създаване на нови печатни приложения с добавена стойност.

Новата версия Acuity LED 1600 II разполага с нов бърз режим на печат 33 кв. м / час, което е с 50% по-бързо от предишния модел, посрещайки изискванията на клиентите за по-бързи смени на заданията и по-ниски производствени разходи. Освен това, добавянето на функция за автоматично калибриране на струята на печатащата глава и двойния вакуумен режим подобряват адаптивността към медиите на принтера, като по този начин се разширява гамата от приложения и се намалява загубата на материал.

Основни функции:

  • Нов производствен режим за висока скорост на печат от 33 кв. м / час
  • Двуслоен печат (бяло + прозрачно) и трислоен печат (цветно + бяло + прозрачно), когато се комбинира със сървър на ColorGATE
  • Функция за автоматично калибриране на струята на печатащата глава
  • Добавени два нови вакуумни режима за различни видове медии
  • Главите за бяло и прозрачно мастило могат да бъдат изключени, когато не се използват, за да се намалят разходите за поддръжка.

Вижте видео на по стария модел Acuity LED 1600:

Източник: www.fujifilm.com
Текста написа: Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.