Новият Magnum ще позволи на производителите на вестници да се конкурират с дигиталните печатници

911

Компанията Goss International планират да представят новата си ролна печатна машина за вестници Magnum Compact на изложението China Print 2013.

china print

Машина е предназначена за печат на вестници в малък тираж. По думите на производителите тя се отличава със своята универсалност и е лесна за използване.

В Magnum Compact са използвани много технически решения от модела FPS. Той позволява замяна на печатни форми без спирания на машината само за 3 мин. От Goss International твърдят, че новият Magnum ще позволи на производителите на вестници да се конкурират с дигиталните печатници.

Шестцветната машина има максимална скорост 5000 издания от по 48 страници, само за 17 мин., докато на дигиталните машини са нужни 2,5 часа за отпечатването на същия тираж (данни от Goss International).

Изложението China Print 2013 ще се проведе в Пекин от 14 до 18 май. Там компанията Goss International ще бъде представена от основният си акционер, китайската компания Shanghai Electric Group, чийто щанд ще се простира на 1000 м2.

Източник: www.gossinternational.com
Преведе: Радина Дойнова 

Интернет портал за печатни технологии.