Новият Screen Truepress ще дебютира на Hunkeler Innovationdays

2161
Новият Screen Truepress ще дебютира на Hunkeler Innovationdays

Новата машина ще бъде показана за пръв път пред публика в Люцерн, Швейцария на Hunkeler Innovationdays в края на февруари.

Truepress Jet520HD

 

Мастиленоструйният Truepress Jet520HD беше представен през септември миналата година и ще изпълнява реални поръчки на изложението. Сред тях ще са висококачествени готварски книги. Те ще бъдат довършени чрез термолепене на щанда на Horizon. Други продукти, които ще бъдат произведени на място са списания в малки тиражи и пълен комплект брошури на Hunkeler на пет различни езика, които ще бъдат зашити с тел на щанда на Screen.

На щанда на компанията ще бъде инсталиран и предшественика на Jet520HD, Truepress Jet520. Новият Screen Truepress Jet520HD има същата ширина на ролата като Jet520, но транспортът е изцяло нов, технологията на сушене е нова, както и печатащите глави и технологията за растеризиране.

В резултат машината може да печата на медии от 40 до 250 грама на кв. м със скорост до 50 метра в минута с разделителна способност от 1200 точки на инч или със 120 метра в минута при 600 точки на инч. Максималната скорост на печат на Jet520 е 128 метра в минута при резолюция от 360 точки на инч. Новите инкджет глави поддържат променлив размер на капката, което води до намаляване на консумацията на мастило. Модулният дизайн на системата позволява добавяне на допълнителни глави за разширяване на възможностите на стандартния четирицветен модел.

Източник: screeneurope.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.