Новият Suprasetter – икономичният метод да се премине на термални форми.

1604
Новият Suprasetter – икономичният метод да се премине на термални форми.
Spread the love

Хайделберг предлага нови модели CTP устройствата на малките и средни печатници. Suprasetter A52 и Suprasetter A74 са максимално ефективен и икономичен начин за преход към термалната технология за експонация на пластини. Серията Suprasetter предлага голям избор на устройства и разнообразни опции и нива на автоматизация, които напълно удоволетворяват търсенето при малкия, средния и широкия формат. Новите модели ще се появят на пазара през януари 2007г.

В новите модели се използва същата лазерна технология , както на серията Suprasetter за high-end класа. Технологията разработена от Heidelberg беше първата демонстрирана на Drupa 2004. Поради тази причина потребителите на устройствата няма да имат никакви проблеми с качеството на експонация на пластини, особено ако използват технологиите на растеризация Prinect AM, FM и Hybrid на висока резолюция. Тези модели гарантират висока надеждност на производствения процес, благодарение на системата за управление на лазерните диоди Intelligent Diode System (IDS), също взаимствана от моделите клас high-end. Естествено, най-високи резултати са постигнати при използване на материали от Heidelberg.

Концепцията за автоматизация, заложена в Suprasetter A52/A74, го прави най-компактното устройство в своя клас: Автоматичното подаващо устройство Auto Top Loader (ALT) с включена опция за отделяне на разделителните листи от пластините. Касетата на подаващото устройство събира 50 или 100 пластини, в зависимост от дебелината и позволява работа с разични формати. Разделителните листи се отделят автоматично в отделен контейнер, от който могат лесно да бъдат извадени и използвани повторно. Suprasetter функционира без участието на оператора, разбира се колкото е възможно това.

RIP – а е интегриран с работния поток Prinect. Специално за Suprasetter A52 компанията Heidelberg е разработила програмно решение за растеризация и монтаж на печатната форма. Пакетът се състои от Prinect MetaDimension 52i в съчетание с Prinect Imposition Editor. Софтуерът обработва PostScript и PDF файлове и ги подрежда по стандартните схеми за сгъване. Като допълнителни опции са достъпни и опции за префлайт и трапинг. Ако е необходима по-висока степен на интеграция и по-голям набор от функции, може да се премине към новите версии на Prinect MetaDimension и Prinect SignaStation, които позволяват пълна интеграция на Suprasetter с работния поток Heidelberg Prinect.

Възможност за обработка на пластини с различен формат и устойчивост към изменение на околната среда. Операторът може да обработва пластини формат от 240 х 240 мм до 670 х 750 мм. Могат да се използват, както обикновени термани пластини, така и безпроцесни (chemical-free). Също така и термални пластини без допълнителна обработка (processless thermal). Това е възможно, благодарение на различните конфигурации: пластината се извежда от устройството, или от страната на оператора, или от противоположната страна в проявителна машина или измиващо устройство. Suprasetter издържа на колебания на температурата и влажността, което гарантира високо качество и стабилност.

Вградена перфорираща система:  И при двете устройства с ръчно управление и с автоматично подаване, в качеството на опция са достъпни две системи за перфорация, обезпечаващи висока точност на воденето. Това важи не само за печатни машини Heidelberg,, а и за машини на други производители.

Източник: www.heidelberg.com

Биографична информация