Новият Xerox iGen4 – еволюция в цифровия печат

2741

iGen4 се отличава с висока производителност и множество революционни особености, благодарение на които е възможно постигането на отлично качество на отпечатъка при ниска себестойност и икономия на труд.

Xerox iGen4 е продукт на многогодишни услия и изследвания от страна на разработчиците. Новата машина на Xerox притежава множество принципно нови технологии, благодарение на които е достигнато увеличение в производителността от порядъка на 25-35%, подобрена е автоматизацията и са намалени общите експлоатационни разходи. iGen4, може да се похвали с някои технологични достижения, които са уникални, разработени в лабораторията на Xerox, специално за него. А именно:
– Технологията за безконтактен пренос, благодарение на която е възможно постигането на високо качество на крайния продукт при значителна иконономия на средства за обслужване.
– Възможност за работа с различни по вид медии при рекордно голям максимален формат за дигитален печат от 364х572мм

Към списъка с уникалните нововъведения спада и системата Carrier Dispense, която допринася за високото качество на печат и повтаряемостта на отпечатъка. Xerox iGen4 разполага и с вграден спектрофотометър, който значително улеснява калибрирането на машината и създаване на подходящи цветови профили.

Xerox iGen4 предлага възможност за работа с медии в много широк диапазон от видове и грамажи като позволява печат на 350г/м2 със скорост до 110 страници в минута при максималната резолюция от 600х4800 dpi. Революционната конструкция на машината както и използването на принципно нови технически решения способства за получаването на равномерен отпечатък както при печат върху конвенционални медии, така и при печат върху структурирани или такива с ефектно покритие.

В базовата конфигурация на Xerox iGen4 е наличен контролер за печат на компанията Creo – FreeFlow Print Server като в допълнение, може да бъде доставено програмно-апаратното решение Free Flow Digital Workflow Collection. В резултат получаваме по-лесно управление на машината достъпно и през интернет.

Основни потребители на моделът Xerox iGen4 са: големите печатници, студиата за дигитален печат, големите корпорации, организации от различни отрасли и др.

Източник: xerox.ru

Интернет портал за печатни технологии.