Нови защитни мастила от Sun Chemical

2171

Компанията представи за пръв път цялостната гама продукти за секюрити печат SunNote.

SunNote секюрити мастила

Продуктовата гама SunNote съчетава съществуващите секюрити мастила и лакове на Sun Chemical с нови продукти. Така компанията за пръв път представя цялостна линия защитни продукти, коментира управителя на Sun Chemical по секюрити печата, Stefaan D’Hoore. „Сега обединихме всичко в едно портфолио и запълнихме празнините“, добави той.

Новост в гамата на Sun са различните защитни лакове за банкноти и покрития, проектирани за нарастващия сегмент на печат на полимерни банкноти. Други продукти от гамата са мастилата SunNote Shift, които са с преливащи се цветове и новото мастило за унищожаване на банкноти при кражба от банкомат SunNote Arrest, което е съвместимо с лакирани банкноти.

D’Hoore каза, че гамата SunNoteT може да предложи на производителите по-кратко време за съхнене от съществуващите защитни мастила и лакове. „Печатът на банкноти е процес с много етапи, започвате с печат, после го чакате да изсъхне, след това слагате дълбок печат и т. н. Съхненето може да отнеме до 10 дни, а ние го намалихме до един ден.“, каза той.

Източник: sunchemical.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.