Warning: getimagesize(../images/2013-12-16.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Нови защитни мастила от Sun Chemical

2026

Компанията представи за пръв път цялостната гама продукти за секюрити печат SunNote.

SunNote секюрити мастила

Продуктовата гама SunNote съчетава съществуващите секюрити мастила и лакове на Sun Chemical с нови продукти. Така компанията за пръв път представя цялостна линия защитни продукти, коментира управителя на Sun Chemical по секюрити печата, Stefaan D’Hoore. „Сега обединихме всичко в едно портфолио и запълнихме празнините“, добави той.

Новост в гамата на Sun са различните защитни лакове за банкноти и покрития, проектирани за нарастващия сегмент на печат на полимерни банкноти. Други продукти от гамата са мастилата SunNote Shift, които са с преливащи се цветове и новото мастило за унищожаване на банкноти при кражба от банкомат SunNote Arrest, което е съвместимо с лакирани банкноти.

D’Hoore каза, че гамата SunNoteT може да предложи на производителите по-кратко време за съхнене от съществуващите защитни мастила и лакове. „Печатът на банкноти е процес с много етапи, започвате с печат, после го чакате да изсъхне, след това слагате дълбок печат и т. н. Съхненето може да отнеме до 10 дни, а ние го намалихме до един ден.“, каза той.

Източник: sunchemical.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.