Нови мастиленоструйни UV системи за директен печат върху плоскости от SwissQprint

1417
Нови мастиленоструйни UV системи за директен печат върху плоскости от SwissQprint

Швейцарската компания SwissQprint представи два нови модела на широкоформатни мастиленоструйни UV системи за печат – Nyala 2 и Impala 2.

SwissQprint

 

За разлика от предходните версии, имащи две, новите са с четири печатащи глави, което се отразява в почти двойно увеличение на скоростта на печат, без това да се отрази на качеството.

 

SwissQprint

Моделът Nyala 2 е с размер на масата от 3.2/2 метра и скорост на печат до 206 м2/час в зависимост от качеството на изображението, докато Impala 2 е с размер 2,5/2 метра и скорости до 180 м2/час.

 

роботизирана система (ROB)

Като допълнителна опция се предлага възможност за печат с бяло или прозрачно мастило, както и опции за печат върху ролни медии или разширяване на площта за печат до 4 метра. За подобряване нивото на автоматизация, към двата модела може да се добави роботизирана система (ROB) за подаване и отстраняване на материала. По данни на компанията производител, чрез подобна система могат да се произведат до 500 промоционални постера върху PVC плоскост с дебелина 1мм в рамките на 10 часа, без необходимост от намеса на оператор, т.е. подобна задача може да бъде изпълнена в напълно автоматичен режим извън работно време.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.swissqprint.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/