Нови материали за приложение при всякакви температури от Mactac

690
Нови материали  за приложение при всякакви температури от Mactac
Spread the love

Mactac разшири гамата си решения за етикети CHILL AT и CHILL AT EXTREME.

 

С температурен диапазон от -55 до +65°C продуктите CHILL AT са разработени за екстремни нискотемпературни условия, като наред с това осигуряват отлична адхезия при стайна температура. Обичайното им приложение е в областта на замразените храни, месо и птици, сирене и етикети върху велпапе. CHILL AT се справя изключително добре с прилепването върху материали с ниска повърхностна енергия.

CHILL AT EXTREME предлага всички предимства на CHILL AT, съчетани с още по-силен лепилен слой за приложения с още по-високи изисквания. Той е създаден още за етикети за поставяне в студена и влажна среда и предлага отлично представяне при стайна температура, както и във фризери. Предлага изключителна сила на прилепване към разнообразни повърхности, сред които са полистирен, полипропилен, хартия и велпапе.
Новите допълнения към продуктите:

CHILL AT
Allure – бял полипропиленов филм (PTW7802) полипропиленово фолио с покритие за приложение върху твърди и полутвърди опаковки. Съвместим с флексографски печат (UV и на водна основа), дълбок печат, UV инкджет и топъл печат.
Durascan L матово бяло полипропиленово фолио (TL7801) – специално за флексо и термотрансферен печат.

CHILL AT EXTREME
Direct Thermal Weigh Scale Paper (DTW7902) – хартия за директен трансферен печат за приложения, които изискват изключителна устойчивост на околната среда.     
PLATINUM XTRA Bright White Semi-Gloss Coated Sheet (SGL7902) – 55# хартия с висока степен на белота за офсетов печат с изключително добри характеристики на абсорбиране на мастилото, висока здравина, гладкост и непрозрачност.

Източник: mactac.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.