Нови модели етикетни ролни UV печатни машини от Durst

1959
Нови модели етикетни ролни UV печатни машини от Durst

Машините са изработени на основата на базовия модел Durst Tau 150 8C, представен още през 2010 година, но го превъзхождат по отношение на ширината на отпечатвания материал.

Досега на Tau 150 8C можеше да се печата на рола с ширина до 165 мм, докато новите модели Tau 200 и Tau 330 печатат на роли съответно с ширини 200 и 330 мм. Максималната скорост на печат на новите модели е 48 м/мин, или еквивалентно 950 м2/ч.

В машините се използва мастиленоструйната технология на Durst и са снабдени с печатни глави Xaar 1001, които осигуряват резолюция 720x360dpi. Двата модела се предлагат стандартно в четирицветна комбинация(CMYK), но е предвидена като опция печат с бял цвят и два допълнителни цвята – Orange и Violet.

дурст durst

На снимката и видеото е модела Tau 150 8C

Друга новост, която ще представи Durst по време на drupa 2012 за модела Tau 330 ще бъде печат върху предварително отпечатан или щанцован материал.

По материали на: www.durst-online.com
Написа инж. Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в Украйна. Създал първата матура по полиграфия в България, която се зачита за прием в специалност "Полиграфия" в ХТМУ София. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Отскоро е назначен за преподавател в Националната професонална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска и украинска поезия и сърфира в социалните мрежи.