Нови модули за персонализиран печат за Connex от Muller Martini

2061
Нови модули за персонализиран печат за Connex от Muller Martini

На Hunkeler Innovationdays 2015, Muller Martini отново ще покаже, че е глобален технологичен лидер в областта на автоматизирания производствен процес в дигиталния печат. Слоганът на Connex и SigmaLine „Даваш PDF, получаваш книга“ вече важи за персонализирани издания.

Connex от Muller Martini

 

Персонализираните печатни продукти са високо ценени от много специалисти в областта на рекламата и маркетинга. Те не само ви позволяват да се обърнете лично към всеки клиент, но и предават индивидуални послания с отлично таргетиране.

Персонализирани продукти

Тиражите персонализирана продукция могат да бъдат обработени и чрез стандартната SigmaLine на Muller Martini. Новоразработените модули ще се интегрират с лекота, за да допълнят възможностите за производство на книги чрез цифров печат. Компаниите, които в момента произвеждат най-вече големи партиди, ще получат възможност да правят къси и ултракъси тиражи, със същото качество на довършване.

Интеграция с Connex

Модулите VariableProduction, VariableImposition и VariableBundle са напълно интегрирани с доказаната система за управление на информацията и процесите Connex на Muller Martini. С допълнителните функции за печат на персонализирана информация, Connex може да се използва като специализиран софтуер за печат на VDP продукти и за обработка както на статична, така и на променлива информация. Началната точка е оптимизирана информация за печат във PDF/VT файл. Connex осигурява оптимална схема на сгъване, подготовка на информацията за производството и оптимизация на процеса.

Позната работна среда

С Connex, както традиционната, така и персонализираната информация за печат, могат да бъдат обработвани през обща потребителска среда. И в двата случая операторът получава информация за броя коли, броя празни страници и ефективността. Операторът контролира производствения процес чрез предпечата (с помощта на VariableImposition) директно на екрана и не му се налага да учи как да използва нова система.

Добавена стойност за читателите

Персонализация значи много повече от това само да отпечатате името на клиента на продукта. Изключително важно е да познавате клиента си и предпочитанията му. Ако изпратите на запален футболен фен директна поща, която включва снимка на футболист, той или тя ще почувства, че рекламата е насочена към него и ще е далеч по-възприемчив към съдържанието. Ако, за сравнение, е отпечатан тенисист, същият читател ще прояви много по-слаб интерес. Ефективността на маркетингови кампании, които включват печатни продукти с индивидуален дизайн е значително по-висока от тази на конвенционалните кампании. Възвръщаемостта на подобни кампании може да се увеличи значително на базата на съдържанието и релевантността на персонализирания печат.

Новите модули Connex

Variable-Production: за персонализиран печат

Модулът Variable-Production позволява производство на персонализирани продукти с помощта на SigmaLine. Продукти с различно съдържание и брой страници могат да се изработват в рамките на един тираж. Колите се проследяват чрез баркодове и Connex следи целия процес и осигурява обратна връзка.

Variable-Imposition: дигитален монтаж на страниците

С модулът Variable-Imposition, който надгражда предишния модул, както стандартни PDF файлове, така и PDF/VT за персонализиран печат, могат да бъдат печатани и монтирани през Connex. Различните персонализирани екземпляри се извличат от информацията в PDF/VT файла и в монтажа се поставят бели страници на базата на избраната схема за сгъване. Интелигентни баркодове се поставят на всяка кола по време на дигиталното подреждане на страниците. След това готовите монтажи се подават на машината за печат като PDF файлове. Connex също така следи продуктите и добавя възможност за автоматично повтаряне на некачествените екземпляри.

Variable-Bundle: уникален в световен мащаб

В допълнение на модулите Variable-Production и Variable-Imposition, модулът Variable-Bundle комплектува селективно книгите в SigmaCollator. С помощта на списък, системата подготвя набори от различен брой книги и ги доставя едновременно. С тази функция, която няма аналог в световен мащаб, всички книги за един клиент могат да бъдат произведени и събрани на едно място. Така бавното ръчно подреждане на продукцията вече не е нужно.

Източник: пресинформация на Muller Martini
Превод: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.