Нови пластизолни мастила без PVC за текстилен печат

2642
Нови пластизолни мастила без PVC за текстилен печат

Kiian Specialty представиха FREE, продуктова гама от пластизолни мастила за ситопечат без PVC, които отговарят на международните стандарти за печат върху текстил и могат да бъда прилагани върху повечето видове платове, от памук до синтетика.

пластизолни мастила без PVC за текстилен печат

 

Мастилата FREE са базирани на пластизол без PVC или фталати и предлага характеристиките на стандартните пластизолни мастила. Мастилото е гладко и меко на допир, не е лепкаво и има матова повърхност, която напомня на тази на мастилата на водна основа.

Мастилото е получило сертификация по стандартите OEKO-TEX® 1001 и GOTS2 и също така е извън списъка на Nike със субстанции, на които са наложени ограничения. Тези тестове и сетификации осигуряват на производителите и търговци на дрехи и текстил гаранция, че отговаря на изискванията за опазване на околната среда.

Мастилата FREE могат да се печат едно върху друго преди да са изсъхнали без ограничения, а бялото мастило FREE Flash White демонстрира отлично сушене с UV лампи, съчетано с висока оптична плътност. В същото време FREE не изсъхва върху ситото на стайна температура, което премахва нуждата от почистване след прекъсвания в производството. Мастилата са готови за употреба и не изискват смесване, добавки, специално съхранение или особен начин на работа.

Добрата адхезия прави мастилата FREE идеални за използване върху спортни облекла и бански костюми, а широката гама специални ефекти може да добави стойност към дрехите и материите. Това включва печат с 3D ефект и добавяне на бляскави и метални прахове към прозрачните мастила FREE.

„Мастилата FREE съчетават производителността на традиционните мастила с пластизол с екологичните качества на мастилата на водна основа, което осигурява на печатниците и клиентите окончателното решение, което търсеха,“ каза Frank Jellinek, директор на маркетинга и продажбите на Kiian Specialty Inks.

„Това наистина универсално мастило може да се използва с естествени и синтетични платове, което позволява на производителите да намалят складовите наличности, като едновременно с това спазват изискванията си за опазване на околната среда, както и тези на клиентите. Проведохме подробни полеви тестове в различни региони и климатични условия и обратната връзка, която получихме, надхвърли очакванията ни,“ добави Jellinek.

Източник: cmykdigest.com
Текста написа: Мартин Новев
 

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.