Нови решения от Nilpeter на Labelexpo Europe 2019

584
Нови решения от Nilpeter на Labelexpo Europe 2019

Nilpeter ще покаже две печатни системи FA-Line, които включват нови, революционни технологии на Labelexpo.

Нови решения от Nilpeter

 

Компанията Nilpeter, която навърши 100 години ще представи две от флагманските си флексографски машини FA-Line на Labelexpo Europe 2019. FA-Line пресите, които вече имат над 100 инсталации по целия свят, след представянето си на Labelexpo Europe преди две години, сега включват няколко нови, революционни технологии:

Нови технологии
Първата от FA-Line пресите на изложението ще бъде с ширина 44 см, включва студен печат с фолио и ламиниране, както и новият високоскоростен полуротационен модул за щанцоване на Nilpeter. Представена на пазара за пръв път, тази машина предлага съчетание от две нови технологии: модул High-Build InkJet Varnish (мастиленоструен обемен лак) и High Opacity White InkJet (мастиленоструйно бяло с висока покривност). Nilpeter ще демонстрира гъвкавостта на пресата и възможностите ѝ за производство с добавена стойност в областта на вината и напитките.

Ефективно производство на гъвкави опаковки
Втората машина на изложението е новата система за печат на разнообразни материали с ширина 56 см FA-Line. Тя има нова станция за щанцоване с бърза подготовка, UV ламиниране и UV-LED сушене. С тази преса Nilpeter ще демонстрира ефективно производство на разнообразни гъвкави опаковки за храни и напитки.

Източник: nilpeter.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.