Нови технологии и начини за финансиране от FUJIFILM

4227
Нови технологии и начини за финансиране от FUJIFILM

Вълканов Трейд Къмпани в партньорство с FUJIFILM разказаха за най-новите решения за печатарския бранш. Организирания от тях семинар бе по повод 80 годишнината от създаването на компанията FUJIFILM.

Вълканов Трейд Къмпани организира партньорска среща – семинар в хотел „Еуфория“ в курорт Боровец. На срещата се събраха над 30 представители, работещи в сферата на печатарския бранш. Семинарът беше на тема „Финансово субсидиране от FUJIFILM за българските печатници. Повишаване на качеството и икономическата ефективност чрез решения за печат от FUJIFILM”.

 

 

По време на семинара, организиран със съдействието на FUJIFILM, гости бяха Key Miyamoto, маркетинг мениджър на FUJIFILM, Akira Ohashi – мениджър, маркетинг и продажби на FUJIFILM Belgium NV и Evert van der Tuin – старши супервайзър Техническа поддръжка на фабриката на FUJIFILM в Европа.

 

Key Miyamoto, Akira Ohashi, Evert van der Tuin, FUJIFILM

(на снимката от ляво на дясно: Akira Ohashi, Key Miyamoto, Evert van der Tuin)

Key Miyamoto представи компанията и основните направления, в които тя работи. Ето някои интересни факти, които може би не знаете за FUJIFILM:

 • оборот на компанията за 2013 е 18,1 млрд. евро, 
 • в момента в компанията работят 80 590 – служители
 • 6,7% от годишния оборот се влага в развойна дейност
 • спрямо основните си  конкуренти FUJIFILM излизат от кризата заради диверсификацията на бизнеса.
 • FUJIFILM имат 40% пазарен дял в CTP бизнеса.
 • FUJIFILM имат 10 фабрики за производство на полиграфически материали по цял свят
 • през 2015 FUJIFILM ще покажат в Европа ново решение за флексопечат.

 

 

(на снимката: Key Miyamoto, маркетинг мениджър на FUJIFILM)

 

Сред поканените гости бе и Evert van der Tuin, Старши супервайзър Техническа поддръжка на фабриката на FUJIFILM в Европа. Той показа някои конкретни успешни технологии на FUJIFILM, някои вече въведени в експлатация и България. Това са ZAC технологията на FUJIFILM при проявителните машини , безпроцесната пластина Brillia HD PRO-T3 и виолетовата пластина  Brillia HD PRO-V Lo-Chem.

 

 

(на снимката: Evert van der Tuin – старши супервайзър Техническа поддръжка на фабриката на FUJIFILM в Европа)

ZAC е патентована технологията на FUJIFILM представяляваща контрол на концентрацията на проявителя в проявителните машини за термални пластини, като по този начин се реализира малък разход на консумативи и се достига постоянно качество при производството.  Инсталации на ZAC системата има над 6000 в света, а над 1000 от тях са  в EMEA (Европа, Близкия изток и Африка).

Принцип на работа на ZAC технологията, вижте тук:

Brillia HD PRO-T3 е следващо поколение пластина, при която отпада процеса на проявяване в проявителна машина. Пластината се поставя директно в печатната машина, като ползата за фирмите е намаляване на разходите за консумативи, енергия и се намаляват възможните грешки заради липсата на проявителна машина.

Как работи Brillia HD PRO-T3 пластината вижте тук:

 

Brillia HD PRO-V Lo-Chem е виолетова пластина, при използването на която се намаляват количеството използвани химикали и броят на довършителните процеси.

 
Марин Вълканов от Вълканов Трейд Къмпани разказа подробности за компанията. Вижте някои факти за Вълканов Трейд Къмпани:

 • оборот на компанията за 2014 – над 10 млн. лв.
 • частта за консумативите е с оборот – 7 млн. лв.
 • оборота от оборудване и сервиз – 2.5 млн. лв.
 • Вълканов Трейд Къмпани развива собствено производство с експонация на пластини към всички видове печатни форми с оборот – 0.5 млн. лв.
 • Вълканов Трейд Къмпани има собствена инсталация за мастила по зададен цвят.
 • Компанията има продадени и инсталирани над 50 CTP в България.
 • за периода 2012 – 2014 – компанията Вълканов Трейд Къмпани има продадени над 10 дигитални печатни машини.
 • в момента Вълканов Трейд Къмпани обслужва над 200 активни клиента.
 • според неофициална статистика, всяка втора CTP машина на пазара е свързана по някакъв начин с Вълканов Трейд.

 

(на снимката: Марин Вълканов)

 

Марин Неделчев разказа за няколко реализирани проекта с технологиите на FUJIFILM от Вълканов Трейд Къмпани в различни български компании. Акцентът беше за ползите на печатниците от внедряването на технологиите на FUJIFILM и предлагания сервиз от Вълканов Трейд Къмпани.

 

Решения на FUJIFILM има реализирани във фирмите: Графобал, Тафпринт, Дарс, Лито балкан, Ифо дизайн, Циан, Ропринт и др.

 

 

(на снимката: Марин Неделчев)

В края на семинара, но първи по важност, бяха обсъдени и начините за финансиране на решения на FUJIFILM за български компании, както и възможността да бъдат обвързани с предстоящите европейски програми. Много важна подробност е, че досегашните реализирани проекти през последните три години са били субсидирани от FUJIFILM в общ размер от над 500 хил. евро. За начина на субсидиране и подробности относно решенията, предлагани от FUJIFILM. можете да се обръщате към  Вълканов Трейд Къмпани.

 

Контакти:

офис: 1592 София, жк. „Дружба 1“,
улица „Проф. Никола Чилов“ No 2 (на ъгъла с ул. „Илия Бешков“ 3)

Офис и администрация: office@valkanov.net
Продажби и доставки: sales@valkanov.net

тел.: 02/ 953 25 72 , 02/ 851 91 58

Написа: Пламен Давидов, Принтгайд Инфо
 

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.