Нови технологии при мастилата върху многообразие от печатни материали

2045
Нови технологии при мастилата върху многообразие от печатни материали
Spread the love

През изминалата седмица Литомат, официален представител на Sun Chemical за България проведе презентация на тема „Sun Chemical!

Нови технологии при мастилата върху многообразие от печатни материали”. Събитието се състоя в Конгресния център на парк хотел „Витоша“ и негов водещ беше г-н Щефан Алтон – експортен директор на Sun Chemical Europe. Презентацията протече на два етапа. В първия беше предствена Sun Chemical и  продуктите, които предлага. Наблегнато беше на водещатата роля в пазарния дял на производството и продажба на мастила и пигменти на Sun Chemical в Европа и в световен мащаб. Направи впечатление и желанието на фирмата да предложи решение и продукт за всеки конкретен клиент и условията, в които работи. Като пример беше дадена разликата в твърдостта на водата в различни части на България, нейното влияние върху печатния процес и възможността на Sun Chemical да предложи и консултира всеки свой клиент според нуждите му. Втората част започна с полезни разяснения относно маркировката на етикетите на продуктите, които от тази година са изцяло в обновен вид. Същинската част беше представянето на новите серии процесни мастила на Sun Chemical.  Представени бяха сериите World Series®, Exact PSO,  Express, Star Gloss, Dorado, т.н., както и някой специфики – Resilith, Top Glos, Irodry. Водещият разясни на аудиторията конкретното приложение и възможностите им. Отбелязано беше, че основен дял в работата на българския пазар се очаква да заемат новитескали, разработени изцяло на база растителни масла – Express напр. е серията, чието предимство е възможността за печат на всякакви хартии и картони, много бързо попиващо съхнене и оттам възможност за бърза последваща обработка и обръщане и перфектна работа на всякакви машини с обръщач – нещо изключително важно при скъсените срокове за изпълнение на поръчки. Представени бяха и скали мастила, предназначени за опаковки в хранително-вкусовата и тютюневата промишленост, съобразени със световните еко норми /Irocart GN, low Hex, LMQ/, а също така скали за висококачествен печат и мастила с разширено цветово пространство High End.

За Литомат – фирмата предлага:
– Печатарски мастила /скални мастила, мастила по Pantone и HKS, бронзове, фолийни мастила, специални мастила, надпечатни лакове и др./; специфицирани за всякакви области и алкохол-редуциращи водни добавки; помощни средства; UV-мастила за офсет, флексо и висок печат; флексо мастила на водна и на спиртна основа
– Дисперсионни, ефектни и UV-лакове
– Миещи, почистващи средства, продукти за предпечат
– Гумени платна – на роли и с лайсни
– Печатарски плаки – конвенционални и CTP
Фирмата разполага с модерно оборудвана смесителна станция за офсетови мастила    

За Sun Chemical -  Най-големият световен производител на печатарски
мастила и пигменти. Водещ доставчик на материали и услуги в
областта на опаковането, публикациите, лаковете, материали за
пластик опаковки, козметика и др. индустриални области.
С над 300 офиса по света, Sun Chemical осигурява локален клиентски сервиз с глобални перспективи.

Източник: Prepressbg.com

Коментари

Биографична информация