Нови широкоформатни принтери от Agfa

1632
Нови широкоформатни принтери от Agfa

Новите плоски и за печат от рола на рола UV мастиленоструени принтери на Agfa Jeti Mira и Jeti Tauro, ще направят европейския си дебют на Fespa 2015 в Кьолн през следващия месец.

Agfa Jeti

 

Производителят ще покаже и нови UV инкджет мастила за печат върху гъвкави материали и такива за външно приложение, както и последната версия на решението си за управление на работен процес и web-to-print система Asanti.

Jeti Tauro е хибриден плосък и печатащ от рола на рола принтер с ширина 2,5 метра. 2,7 метровия Jeti Mira е представен като „истсински плоскопечатащ принтер,“ въпреки, че се предлага с опция за печат от рола на рола, която му позволява да печата на гъвкави материали. Двете машини са оборудвани с седемпиколитрови глави от пето поколение на Ricoh. Стандартната им конфигурация е шестцветна (CMYK, светъл циан и светла магента). Предлагат се и опции за бяло, двойно бяло и бяло и праймер за Jeti Tauro.

Jeti Tauro H2500 може да печата на гъвкави материали с ширина до 2540 мм и дебелина до 3,2мм и на твърди медии с размери до 2540х4000 мм и дебелина до 50 мм. Максималната му разделителна способност е 725x1200dpi. Скоростта варира от 138 до 41 кв. м. в час в зависимост от избрания режим.

Jeti Mira поддържа твърди материали до 2690х1600 или 2690х3200 мм, с дебелина до 50 мм. С опцията за печат от рола на рола, машината може да печата на гъвкави медии с ширина до 2050 мм и дебелина до 3 мм.

Източник: agfagraphics.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.