Нови PantoneLIVE библиотеки покриват 80% от материалите, използвани в производството на опаковки

1367

X-Rite Pantone и Sun Chemical Make се стремят да направят системата PantoneLIVE по-удобна, лесна за употреба и надеждна.

PantoneLIVEX-Rite Pantone и Sun Chemical искат да осигурят на по-малките печатници достъп до библиотеките, които покриват повечето материали за печат, използвани в производството на опаковки, включително велпапе, прозрачен филм, картони и етикети. X-Rite Pantone сега предлага няколко цялостни пакета решения, така че всяка печатница да има достъп до 22-те библиотеки PantoneLIVE и да може да удовлетвори потребностите на клиентите си. Цялостните решения PantoneLIVE включват набори от хардуер, софтуер, лиценз и услуги, които позволяват на печатниците да увеличат ефективността си от дизайна до крайния продукт.

Новите решения ще се предлагат и от Sun Chemical, предпочитаният доставчик на мастила на PantoneLIVE. Глобалната цветова платформа на Sun Chemical позволява цвета на всяко мастило да отговаря точно на спецификациите на PantoneLIVE и е напълно интегрирана с PantoneLIVE.

С помощта на системата PantoneLIVE Chesapeake Ltd, международна компания за производство на опаковки, базирана във Великобритания е намалила проблемите с клиентите си с 80 процента. Наред с това времето за смесване на мастилата за постигане на верните цветове за различни проекти е намаляла от четири часа на едва един час.

„Прецизното управление на цветовете е критично за собствениците на марки, особено на такива, които са свързани със специфичен цвят“, каза Patrice Aurenty, търговски директор на управлението на цветовете в Sun Chemical. „Sun Chemical обяви PantoneLIVE за единствената качествена система за постоянно възпроизвеждане на цветовете на марките. Щастливи сме да работим с X-Rite, за да предложим библиотеки, които поддържат 80% от често използваните в производството на опаковки медии за печат.“, добави той.

Източник: sunchemical.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.